Adu natura in casa ta

Doar pentru ca traiesti intr-un apartament, nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de frumusetea naturii si plantelor de apartament. Si nu ne referim aici la plantele acelea artificiale, ci la cele naturale. Exista multe varietati frumoase disponibile si optiunile tale pot fi nelimitate.
Ia in considerare mediul din camera pe care vrei sa il evidentiezi. Acest lucru te va ajuta sa te decizi unde anume sa pozitionezi plantele. Poate ca si baia ta poate sa „gazduiasca” anumite plante care iubesc umiditatea. Exista o multime de spatii in afara de bucatarie in care poti sa iti pozitionezi plantele.
Poti chiar sa iei in considerare florile uscate in locul celor vii, din gradina. Trandafirii uscati, violetele sunt niste alegeri minunate.
Multi oameni traiesc in apartament si gasesc moduri creative in care sa aduca gradina in interior.
Cantitatea limitata de lumina disponibila in casa ta trebuie sa fie iarasi un punct de care sa tii cont. Totusi, exista anumite plante care nu sunt atat de iubitoare de lumina si care s-ar potrivi foarte bine in apartament.
Philodendronul este una dintre acele plante care se adapteaza foarte bine in apartament. Aceasta planta este disponibila intr-o multime de culori.
Liliacul este de asemenea o planta care nu necesita foarte multa lumina, insa iubeste apa .
Aloe este foarte bun, la fel ca si bambusul. Acesta din urma poate trai cu foarte putina apa si necesita udare o data la 15 zile, nu mai devreme, in functie de cat de gros este stratul de apa si nu are nevoie de lumina directa a soarelui.
Palmierul de birou este foarte elegant si se adapteaza usor in apartament, neavand nevoie de foarte multa lumina. Necesita insa udare regulata, insa pamantul trebuie sa fie uscat in intregime inainte de urmatoarea udare. Aceasta planta creste foarte incet si nu este toxica pentru animalele de companie.
Dracaena este o planta care improspateaza aerul, indepartand poluantii. Tolereaza solul un pic mai uscat decat majoritatea plantelor.
Ficusul este si el foarte bun in imbunatatirea calitatii aerului, indepartand majoritatea poluantilor din aer. Solul trebuie sa fie bine uscat intre udari.

Citeste si:  Retete cu vinete

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.