Alegere masina de facut cafea

Pentru senzatii tari, fa o cafea tare. Te va ajuta un aparat potrivit, ales cu atentie, conform sfaturilor pe care noi ti le dam.
Filtrul de cafea, cafetiera cu piston sau espressorul au functiile lor bine definite. Odata cu ele, si gustul cafelei este diferit. Alege, in functie de preferinte, masina care cocheteaza cel mai bine cu dorintele si posibilitatile tale.
Filtrul de cafea
Un filtru de cafea este o alegere potrivita pentru familiile numeroase, de fapt, pentru familiile in care bautorii de cafea sunt mai multi la numar. Sunt economice si foarte usor de utilizat. In plus, poti pastra cafeaua neconsumata pentru a fi servita mai tarziu. Dupa necesitati, alege o cafetiera cu o capacitate mai mare sau mai mica. In cazul in care tii la timpul tau, fii atenta la viteza de preparare a cafelei (aceste aparate folosesc filtre din hartie). Cele mai noi modele de filtre au un rezervor de apa capabil sa „colecteze” cel putin zece cesti de cafea. Sunt usor de folosit si intretinut.
Cafetiera cu piston
O poti folosi pentru cafea, dar si pentru ceai, iar gustul are o aroma aparte. In momentul in care te-ai hotarat sa achizitionezi o asemenea masian, fii atenta la materialul din care este confectionat filtrul. Avantajul cafetierei cu piston consta in faptul ca poti sa faci o cafea intr-un timp foarte scurt si, de asemenea, ca poti regla gustul, mai tare sau mai putin tare. Este foarte buna pentru spatiile mici, pentru concedii si pentru familiile nu prea numeroase.
Espressorul
Obiect cu traditie in Italia, espressorul a invadat si piata romaneasca. Poate fi de mai multe dimensiuni (exista espressor si pentru o singura persoana), iar cafeaua facuta la o asemenea masina te tine treaza o zi intreaga. Exista cateva mici secrete pentru acest efect: pune in sita de cafea si doua, trei picaturi de apa si lasa sa fiarba la foc mic. Chiar daca perioada de preparare este mai lunga, efortul merita. Gustul este incomparabil!

Citeste si:  Sfaturi pentru o casa in siguranta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.