Alegerea parchetului

Confortul si stilul sunt intotdeauna primele lucruri care ne vin in minte atunci cand ne gandim pentru ce tip de parchet sa optam. Alegerea parchetului nu numai ca ne va face casa sa para mai atractiva pentru vizitatori, dar ne va da de asemenea si confortul pe care ni-l dorim.
Multe persoane aleg acum parchetul din lemn: cel laminat pare sa fie in ultimul timp la mare cautare.
Inainte de a te hotari asupra parchetului pe care il vei instala in casa ta, ar trebui mai intai sa te uiti la camera si sa te gandesti cat de mult trafic este in acea camera pe parcursul unei zile obisnuite. Daca incepi cu holul de la intrare, care va fi mai ” calcat in picioare” decat dormitorul de exemplu, iti vei dori un parchet care sa fie de o calitate superioara, dar care sa se si poata curata usor. Pentru zonele intens circulate, parchetul laminat este intr-adevar cea mai buna solutie.
Pentru alte camere ale casei, precum baia oaspetilor, dormitoarele de oaspeti, sau alte camere, care nu sunt atat de des folosite, poti sa alegi mochete, sau parchet obisnuit din lemn. Aceste suprafete pot fi curatate cu usurinta prin aspirare sau prin spalare cu un mop.
Parchetul din lemn poate sa adauge eleganta unei sufragerii, dar aminteste-ti ca daca familia mananca in sufragerii tot timpul va trebui sa iti faci griji in legatura cu urmele care vor ramane pe parchet. Ar fi indicat sa pozitionezi sub masa, si sub scaune un covor.
Multor persoane le place sa aiba un covor in dormitor, dar si in sufragerie. Covoarele iti dau sentimentul acela de confort pentru zilele lenese petrecute in casa.
Totusi, stilul si confortul este in ochiul celui care aranjeaza casa, pentru ca in fond si la urma urmei tu vei fi cea care va folosi casa si se va bucura cel mai mult de ea. Alege ceea ce tu crezi ca se va potrivi stilului tau si ceea ce te va face pe tine fericita. Gandeste-te mai putin la cei ce iti vor calca casa. Stilul casei tale trebuie sa reflecte in fond si la urma urmei, personalitatea ta, asa ca si musafirii vor fi incantati.

Citeste si:  Stilul scandinav

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.