Amenajare sufragerie

Daca nu mai aveti nici o idee si nu stiti cum sa faceti ca toata mobila greoaie din sufragerie sa arate totusi bine si sa nu fie pur si simplu o gramada de lucruri puse in camera fara a avea nici un element comun va oferim 5 sfaturi usor de aplicat in orice sufragerie.

1.In primul rand masurati camera si faceti o schita a iei pe hartie milimetrica.Aveti grija sa faceti acest lucru cat mai corect.Daca transpuneti imaginea camerei pe hartie va va fi mult mai usor sa va orientati si sa tineti cont de fiecare metru din ea.
2.Marcati pe schita aceasta orice element care nu poate fi inlaturat si care ar putea avea un rol perturbator in amenajarea camerei: fire de telefon,prize,intrerupatoare,fereastrele, usile care se deschid si de care trebuie sa tineti seama cand puneti mobila.
3.Acum urmeaza partea haioasa! Puneti pe aceasta schema diverse obiecte in miniatura pentru a simboliza mobila care sa fie insa cat mai aproape de dimensiunea reala a mobilei(nu utilizati un obiect mic pentru mobila si unul mare pentru un scaun sau fotoliu).
4.Alegeti de la inceput un obiect sau un loc central al camerei.Daca stati la casa si aveti semineu il puteti alege pe acesta.Daca locuiti intr-o camera de bloc si aveti o biblioteca impozanta puneti accentul pe ea si faceti ca celelalte obiecte din camera sa graviteze in jurul ei si sa o scoata in evidenta.
5.Luati in calcul si posibilele persoane care va vor vizita si vor sta in acea camera.Cand amenajati camera incercati sa faceti asa numitele „spatii pentru conversatii" formate dintr-o canapea, fotolii sau masuta unde invitatii sa poata conversa in voie si sa fie apropiati.Nu le puneti insa nici prea aproape pentru ca va parea ca ii inghesuiti intr-un colt.
Alte elemente importante:lasati un spatiu de 30 de centimetri intre masuta de cafea sau orice alt tip de masa si fotoliu pentru ca cei ce stau pe el sa nu isi simta picioarele inghesuite.de asemenea alegeti o zona libera prin care sa puteti trece dintr-o parte in alta a camerei cu usurinta.
Aceasta metoda grafic ade aranjare a camerei va poate permite sa experimentati fara a fi insa necesar sa mutati mobila intr-una prin camera, mai ales daca aceasta este corpolenta si va poate da dureri de spate.

Citeste si:  Ciorba radauteana: de pui, ca de burta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.