Amenajarea balconului

Ti-ai transformat balconul intr-un depozit pentru toate vechiturile pe care nu te induri sa le arunci? Aceasta este o foarte mare greseala. E timpul sa ii redai demnitatea: transforma-l intr-o oaza de verdeata si racoare.
Pentur o nota de modernism mai accentuata:
Intr-un balcon generos, mai aerisit, lasa-ti imaginatia sa lucreze:
-finisaje naturale, tratate modern- pardoseala din deck-uri din lemn, speciale pentru exterior, in culori reci, neutre si cu dimensiuni mari, adaptate spatiului.
-mobilier de ratan sau inlocuitori, foarte comod, modern si imbietor
-plante gen arbusti medii, cu coroana rotunda, nu iti taie comunicarea cu exteriorul- poti privi usor peste „crestetul” lor; pardoseala neutra pune in valoare aceasta oaza de verdeata.
-accesorii minimaliste, cu forme simple si finisaje moderne- aplica de perete, din metal si sticla sablata, platourile din lemn pentru mici gustari, stropitoare metalica, ghivecele din impletitura vegetala-suntin ton cu mobilierul din ratan.
Pentru un plus de vitalitate si culoare
Intr-un balcon de dimensiuni reduse se pot folosi cu succes:
-un mobilier simplu, tot de dimensiuni reduse, cu structura metalica subtire si finisaje de lemn, in culori tonice (portocaliu, galben, etc.) -1-2 scaune, o masuta rotunda, un stativ pentru ghivecele cu flori…
-finisaje naturale simple, in nuante deschise, ce lasa lumina sa treaca- rogojina, bambusul, ce acopera parapetul balconului, izolandu-te de exterior si creand o oaza de intimitate, gazonul artificial (sau mocheta verde).
-plante pline de vivacitate: arbusti de talie medie spre mica si cu flori colorate, ghivece din ceramica sau din plastic colorat.
-accesorii pentru umbra si aer: umbrela de plaja, morisca de vant.
Pentru a crea senzatia de spatiu
Aplica, in balconasul apartamentului tau trucuri ce maresc optic spatiul:
-finisaje naturale, calde- pardoseala din dale sau deck-uri din lemn, speciale pentru exterior, in culori naturale, cu tonuri brune, ce dau greutate suportului de calcare.
-plantele cu frunze lungi si subtiri dau senzatia de exotic- de luxurianta, lejeritate, aerisire
-tratarea transparenta a parapetului- balustrada metalica, montantii metalici, subtiri, prelungesc vizual spatiul balconului -il fac sa para mai mare – si creeaza senzatia de comunicare cu natura.

Citeste si:  O alegere originala - iguana

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.