Aranjamentele florale

Atunci cand faci un aranjament floral forma acestuia este dictata de multi factori. Totusi, avand o forma specifica in minte este important. Forma aleasa depinde de:
– tipul de flori si ambalajul, unele se potrivesc, altele nu
– pozitia aranjamentului – fie ca este pe podea, pe o masa pe care iei cina si asa mai departe
– marimea si forma vasului sau containerului.
Exista sase feluri comune de forme care sunt folosite in aranjamentele florale.
Aranjamentul tringhiular
Triunghiul este cea mai populara forma pentru un aranjament simetric. Imprumuta multe variatii de intaltime si adancime. Forma triunghiulara este versatila astfel incat florile si frunzele sa poata fi aranjate intr-un container inalt pentru a putea fi asezate pe podea sau un bol transparent pentru un aranjament floral care sa stea pe o masa mica.
Punctul focal al aranjamentului triunghiular este centrul cu cele mai mari sau mai inchise la culoare flori, complementate de flori in culori mai soft.
Aranjamentul circular
Forma circulara sau rotunda consta in pastrarea naturii, din moment ce majoritatea florilor intra in aceasta forma. Atunci cand aranjam florile intr-un design circular folosind flori rotunde, este important sa rupem monotonia folosind ornamente care sa confere contrast.
Flori aranjate intr-o forma crescenta
Acesta este un design asimetric care poate sa inceapa fie din dreapta, fie din stanga. Un aranjament floral intr-o forma crescanda tinde sa fie mai degraba formal, si cere de asemenea mai multa indemanare si experienta. Florile si ornamentele trebuie sa fie suficient de pliabile pentru a fi aranjate in forma dorita.
Aranjamentul floral in forma de candela
Este vorba de aranjamentul acela subtire si vertical care este foarte folositor atunci cand dispui de un spatiu limitat.
Aranjamentul floral orizontal
Acest tip de aranjament este foarte des folosit ca o piesa de centru pe o masa lunga si este de obicei plasat pe ea.
Triunghiuri cu flori
Atunci cand vine vorba de aranjamente pereche, tot cele in forma de triunghiuri sunt cele mai indicate.

Citeste si:  Planificarea decoratiunii interioare

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.