Bai moderne

Baia poate sa devina propriul loc de relaxare

Sala de baie evolueaza ca forma si ca estetica, acest spatiu intim putand fi remodelat. O puteti transforma dintr-un spatiu anost in unul modern adaugand diverse noutati. Puteti insa nu numai sa o aduceti la zi in ceea ce priveste designul ci sa o transformati in propriul colt de relaxare si infrumusetare din casa. Cum? Nimic mai simplu. Iata cateva idei:

Lumanari – 3 lumanari mari sau 10 mici pentru a aromatiza aerul. Paradisul din jurul tau se creeaza prin aroma venind de la lumanari. In plus, acestea vor lumina atmosfera. Pentru a o face mai romantica, poti sa stingi lumina (cu conditia sa fii atent la flacara lumanarilor).

Muzica – Alege muzica care sa iti calmeze simturile si sa iti creeze un spatiu de liniste. Se stie ca muzica de relaxare are capacitatea de a-ti relaxa muschii si de a spori senzatia de comfort pe care o ai in cada. Muzica instrumentala este cea mai potrivita.

Citeste si:  Lumina din casa ta

Prosoape – Chiar daca la prima vedere pot parea total neimportante ele va pot schimba starea de spirit. Alegeti unele cat mai moi, colorate care sa fie insa si utile. Le puteti incalzi cu aburi fierbinti de apa si rasfata pielea.

Instructiuni: Amesteca toate aceste ingrediente pentru un moment de liniste profunda. Lasa-ti simturile sa te cuprinda cel putin a jumatate de ora. Repeta aceasta reteta cel putin o data pe saptamana, iar starea ta de spirit se va schima profund.

Citeste si:  Cum combinam alimentele?

Nu va limitati doar la accesorii. Puteti sa incercati si o schimbare radicala a ei. In acest an lavoarele devin "vedetele" baii. Prin designul lor inedit si gama cromatica variata, aceste lavoare sunt foarte usor de asortat si permit o mare flexibilitate in amenajare. Chiar daca decorul baii este mai putin spectaculos, iar finisajul ceramic combina tonuri neutre, un lavoar colorat, dar ales cu bun-gust si asortat cromatic, va crea un efect estetic deosebit. Piesa foarte atragatoare din punct de vedere cromatic va iesi astfel in evidenta, prin contrast cu fundalul neutru, care va ramane in plan secundar.

Marmura, simbol din totdeauna al elegantei si luxului, revine din nou in actualitate. Una din principalele tendinte in decorarea unei sali de baie consta in placarea peretilor si a podelei cu asemenea placi de marmura, sau de faianta ce o imita. Aceasta modalitate de decorare are nu doar avantaje estetice, ci si practice, nuanta cafenie sau rozalie, deschisa a marmurei avantajand spatiile reduse des intalnite de care dispun salile de baie.

Citeste si:  Cand si cum schimbam pamantul florilor

Un element, deasemeni foarte utilizat de designeri in aceasta perioada, si care se combina la perfectie in aceasta atmosfera este mozaicul. In culori pastelate precum maro-bej sau chiar rozaliu, un brau, format din 3-4 randuri de mozaic, ce inconjoara intreaga baie, este un detaliu aparte, menit doar sa evidentieze intregul decor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.