Bucatarie vintage

O bucatarie vintage reflecta o anumita perioada de timp sau un stil popular. De obicei, dar nu intotdeauna, este perioada in care a fost construita casa. Uneori, casele mai vechi au bucatarii care au fost updatate de cateva ori de-a lungul anilor si nu mai seamana cu restul casei. Poate ca ai si tu o astfel de casa care are o astfel de bucatarie, si poate ca nu vrei sa schimbi nimic, sa pastrezi acel aer retro al casei, insa simti ca este nevoie de o mica imbunatatire.
1. Colectioneaza fotografii si reviste in care sunt evidentiate bucatariile in decor vintage, care sunt asemanatoare cu casa ta. Indentifica in fiecare fotografie piesele cheie care iti plac si cele care nu iti plac. Noteaza totul. Aceste imagini te vor ajuta sa identifici culorile care iti plac.
2. Dezvolta o paleta de culori pentru bucatarie. Poti sa ai un numar de culori in bucatarie chiar acum. Decide daca vrei sa schimbi culorile bucatariei. Odata ce te hotarasti sa schimbi oricare din elementele pe care le ai, hotaraste-te bine cu ce anume vrei sa le inlocuiesti.
3. Atunci cand te apuci sa zugravesti, este bine sa o faci pe timpul zilei si pe portiuni mici, intrucat culoarea se vede altfel la lumina zilei si trebuie sa vezi daca iti place sau daca se potriveste cu bucataria ta si cu ceea ce iti doresti tu.
4. Alege obiecte decorationale mari. O piesa de arta poate deseori sa influenteze intreaga camera. Alege piese de accent care sunt potrivite pentru era pe care o doresti sa o readuci in bucataria ta. Operele de arta trebuie sa fie si ele vintage, la fel si materialele folosite in decoratiuni.
Mobila din bucatarie, fie ea vintage sau nu trebuie sa fie functionaloa. Daca vrei sa cumperi o mobila uzata, asigura-te mai intai ca este uzabila, sau ca o poti faci uzabila. Altfel, cumpara una noua care sa se potriveasca cu decorul pe care incerci sa il recreezi in bucataria ta.
Evita gunoiul si aglomerarea lucrurilor. Accesoriile pot deveni usor si rapid prea aglomerate. Incearca sa pastrezi doar cinci piese. Poti sa rotesti colectia o data la cateva luni atunci cand devii obosita de piesele tale.

Citeste si:  Decorarea peretilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.