Cactus

Cactusul nu este o planta foarte pretentioasa, insa trebuie sa stii anumite lucruri pentru ca aceasta sa traiasca linistita.
Pentru cactusii care cresc pe verticala, este necesar un vas cu diametrul de cel putin jumatate din inaltimea plantei. Radacinile cactusilor cresc foarte mult in lungime si se extind, iar de aceea nu sunt indicate pentru ei vasele inalte si inguste. In cazul plantelor ce raman mici se alege un vas cu 5 centimetri mai larg decat diametrul plantei sau al grupului de plante.
Este de preferat sa nu replantezi cactusul prea des. Vorbim despre o planta statornica; nu ii face bine sa-i schimbi frecvent pamantul sau mediul. In plus, nu are nevoie de ingrasamant, pentru ca nu este deloc pretentioasa si se poate dezvolta fara ajutor.
Cactusii nu trebuie udati prea des si acesta este exact motivul pentru care sunt usor de intretinut. Chiar daca ai un program incarcat sau lipsesti mai multe zile la rand de acasa, nu trebuie sa-ti faci griji aceste plante vor suferi. Cum provin din medii toride, uscate, cactusii sunt obisnuiti sa nu primeasca apa des si isi stocheaza singuri rezervele. Este chiar contraindicat sa-ti uzi cactusul prea des – va putrezi din cauza excesului de apa si va muri. Uda-l atunci cand vezi ca pamantul s-a uscat.

Citeste si:  Trucuri pentru flori de interior

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.