Canapeaua din garsoniera ta

Vrei sa stii cum poti sa faci mai mult spatiu in garsoniera ta? Iti propunem noi o idee. Schimba patul cu o canapea extensibila.

Canapeaua este piesa centrala a unui living, de aceea trebuie sa avem mare grija sa alegem una care sa corespunda mai multor criterii:
-in primul rand, stilului pe care vrem sa-l imprimam incaperii- minimalist, traditional, romantic, rustic, office. Acesta ne dicteaza tapiseria- culori, imprimeuri, materiale-modelul, salteaua, materialul din care este realizat cadrul.
Mica, dar…”voinica”
Al doilea criteriu ar fi dimensiunea incaperii: pentru spatii mici ar fi mai bine sa alegem o canapea mai putin voluminoasa. De exemplu, fie luam una fara lada sub ea, cu picioare sau roti, fie una cu cadru din lemn sau metal netapisat, iar daca avem nevoie de locul de depozitare de sub ea putem pune niste lazi din impletitura de rafie, sisal, porumb, bambus sau lazi din lemn, fie alegem una pentru doua persoane dar extensibila. Un alt loc de depozitare putem „fura” in spatele canapelei: acolo putem face o lada ingusta si inalta cu acces pe sus sau prin lateral. Apoi trebuie sa ne gandim cat de des folosim canapeaua ca loc de dormit si la cate persoane o folosesc: in functie de acest lucru putem alege felul in care aceasta se extinde: paralele cu peretele sau perpendicular pe el, ca un pat matrimonial, daca se extinde toata sau numai o parte a ei. De asemenea, trebuie sa ne gandim la intretinerea ei, la urma urmei este o investitie pentru mai multi ani. Mai ales daca aveti copii ar trebui una fara colturi dure, cu saltele rezistente si cu huse usor de spalat. Imaginea unei canapele poate fi usor schimbata cu ajutorul unei cuverturi si a catorva perne- si acest lucru poate constitui un criteri: cat de usor se adapteaza schimbarilor de stil.

Citeste si:  Mobila pentru gradina sau terasa ta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.