Casa sigura

Cu siguranta fiecare dintre voi a auzit la un moment dat de cel putin un accident care s-a petrecut in casa. Cele mai dese accidente sunt acelea care se intampla fie dintr-o eroare de proiectare si/sau constructie a casei, fie din neatentia celor care locuiesc in respectiva casa. Tocmai pentru a evita astfel de accidente pe care de mult posibil este bine sa va luati anumite masuri de precautie. O parte dintre aceste probleme vi le-am rezolvat noi, creand lista urmatoare de solutii si sfaturi:
1. Nu pozitionati aragazul langa fereastra. Perdeaua poate sa ia foc foarte usor sau focul se poate stinge fara sa va dati seama.
2. Sa aveti tot timpul la indemana un stinagtor. Nu stii ce anume ia foc si este bine sa poti sa stingi focul pana sa se imprastie in toata casa.
3. Puneti o balustrada la toate scarile. Chiar daca nu aveti rau de inaltime este bine sa existe o balustrada de care sa va tineti. Nu se stie niciodata cum alunecati sau va vine rau pe scara.
4. Puneti suprafete rezistente in jurul dusului si cazii. Se stie ca in baie se petrec multe accidente intrucat podeaua se uda si se aluneca foarte usor.
5. Supervizati tot timpul copiii atunci cand isi fac baie. Copiii nu stiu ce pericole ii pandesc atunci cand fac baie, de aceea trebuie sa fim cu ochii pe ei tot timpul.
6. Scoateti din priza fierul de calcat, uscatorul de par si alte electrocasnice atunci cand nu le folositi.
7. Puneti lumini in toata casa
8. Tineti un telefon si o veioza langa pat.
9. Asigurati-va ca aveti un detector de fum in zona.

Citeste si:  Despre ciuperci

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.