Casa ta, prietena ta

Specialistii in siguranta, securitate si tehnologii prevad un viitor confortabil: printr-o simpla apasare de butonn, te vor asculta toate utilitatile casei tale.

Ziua de munca s-a icheiat si te intorci acasa. Cand te apropii de intrare, portile se deschid automat, sistemul de securitate este deconectat, iar lumina se aprinde progresiv, intai in garaj si apoi in toata casa. Esti intimpinata de muzica ta preferata, iar temperatura din incapere este exact pe placul tau. In plus, apa din piscina are temperatura ideala. Si toate astea, se intampla doar cu ajutorul catorva setari facute prin telefon, inainte de a pleca de la serviciu.
Sisteme usor de folosit
Conceptul de casa inteligenta se refera la tehnologia de automatizare a locuintei, integrand toate echipamentele si sistemele electronice din casa in asa fel incat sa-ti simplifice viata de zi cu zi. Locuinta inteligenta integreaza mai multe sisteme, practice si usor de folosit, indiferent ca este vorba despre echipamente audio, video, home cinema, de iluminare, securitate, climatizare, comunicatii, internet.
Cu ajutorul unei telecomenzi, poti programa sistemul de irigare sa-ti ude gazonul exact la ora 6.00 sau regla temperatura apei din piscina la temperatura dorita.
De asemenea, poti ajusta pozitia draperiilor sau programa aprinderea treptata a luminilor, atat a celor interioare, cat si a celor din gradina.
Cu o locuinta inteligenta nu vei pierde nici stirile si nici filmul preferat. In plus, pe langa sistemul home cinema de inalta performanta, iti poti integra in baie, de exemplu in oglinda, ecrane LCD cu control prin atingere.
Poti da aceste comenzi si din afara casei, prin intermediul internetului sau al telefonului mobil.
Securitate sporita
Sistemul de siguranta iti permite sa monitorizezi toate camerele de supraveghere video si toti detectorii de miscare de pe intreaga proprietate. Vei putea vedea, de oriunde din casa, ce masina este la poarta sau cine este la usa. De asemenea, poti vorbi cu vizitatorii sau le poti permite accesul pe proprietatea ta printr-o simpla apasare pe buton.
Pe putin 5 000 de euro
Aceste sisteme nu au fost concepute pentru spatiile mici. Ele nu pot fi utilizate in clasicele apartamente.
Un sistem inteligent pentru casa ta poate costa de la cateva mii de euro pana la un milion, in functie de complexitatea proiectului. Cel mai ieftin sistem este intre 5 000 si 6 000 de euro, dar daca vorbim despre o resedinta de dimensiuni considerabile, pretul creste proportional.

Citeste si:  Retete grecesti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.