Ce sa faci cand te muti

Mutatul intr-o casa noua presupune multa munca si eforturi, atat financiare, cat si psihice. Trebuie sa te inarmezi cu mult calm pentru a putea face fata schimbarilor si oboselii. Nu este usor sa te muti dintr-un loc in altul, mai ales daca nu-ti faci un mic plan de dinainte.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti asezi in ordine toate lucrurile si sa le pui in cutii separate, asezate frumos, pentru a mai reduce din timp atunci cand le asezi la loc. Scrie pe fiecare cutie ce contine si separa-le in functie de ce contine fiecare: haine, incaltaminte, bibelouri, vesela si alte lucruri.
Paharele, farfuriile si lucrurile care se pot sparge usor e indicat sa le invelesti in carpe sau in hartie moale pentru a le proteja si pentru a evita ciobirea lor.
Nu uita sa scrii pe cutii ca inauntru sunt lucruri fragile, pentru a le transporta cu grija in masina.
Inainte de a parasi vechea locuinta, asigura-te ca esti la zi cu toate cheltuielile, respectiv cu citirea la apa sau lumina. Pastreaza chitantele de la intretinere si facturile platite, pentru a nu avea surprize sau neplaceri mai tarziu.
Verifica toate sertarele din casa si toate locurile in care puteai lasa sau uita lucruri importante. Arunca acele lucruri care nu-ti mai sunt de folos sau da-le celor care s-ar putea bucura de ele.
Inainte de a te muta in noua locuinta asigura-te ca nu exista datorii la intretinere, nereguli la contractele existente, probleme cu vecinii sau alte probleme care va pot afecta.
Fa-ti un mic plan inainte de a aseza lucrurile in casa si incearca sa-ti imaginezi cum ai vrea sa arate casa. In felul acesta economisesti timp si eviti durerile de spate care te pot incerca odata cu mutatul lucrurilor prin casa.
Aeriseste bine camerele inainte de a-ti muta lucrurile prin casa si fa curatenie: sterge praful, geamurile si podeaua.

Citeste si:  Visul livingului: canapeaua

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.