Covoare pentru casa ta

Este pata de culoare, puful moale si cald pe care calci sau, mai simplu spus, covorul. Mereu la moda, se prezinta sub diverse forme, cu diverse materiale si imprimeuri, in ton cu trendul vremurilor.
De-a lungul timpului, covorul a fost utilizat pentru caracteristicile sale materiale: acoperind suprafetele mai putin prietenoase- o pardoseala rece, un perete orientat spre nord, etc.- el constituia un element indispensabil pentru confortul casei.
Evolutia sistemelor de incalzire urbana (radiatoare metalice eficiente, sistemul de incalzire prin pardoseala, etc.) a adus cu sine estetica unei pardoseli nude, locul covorului traditional fiind luat de frumusetea materialului de calcare (parchet, gresie, piatra). Prin urmare, amenajarile de interior moderne ne propun sa tratam covorul ca pe o pata de culoare, ca pe un element original al decorului. Rolul lui nu mai este pur utilitar, ci unul estetic.
Din diversitatea de materiale (tesatura sau innodare, plus, rogojini vegetale, covoare ecologice naturale) si decoratii aplicate (de la bogata ornamentatie traditionala si tematica, pana la formele abstracte de azi), poti alege covorul, mocheta sau carpeta care da interiorului tau personalitatea pe care o doresti: fie optezi pentru o acoperire intinsa a pardoselii si alegi un model traditional, bogat decorat; fie, din contra, optezi pentru o carpeta care nu ingreuneaza optic pardoseala si aduce doar o pata de culoare. Pentru maximum de efect, alege o piesa cu desen abstract.
Culorile tari sunt mai la moda in acest sezon mai mult ca oricand. Totul este sa le armonizezi cat mai atent cu mobilierul si cromatica peretilor.

Citeste si:  Scoaterea petelor de grasime de pe hartie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.