Culorile Feng Shui

Feng Shuiul este practica estica a analizarii pozitionarii lucrurilor pentru a crea un curs de energie benefica si sanatoasa. Folosirea culorilor in casa ta in functie de modul in care raspund ele la energie este o componenta cruciala a acestui proces. Daca ai o sufragerie plina de culori hot, puternice care uneori iti lasa sentimentul de ardere, redu caldura cu accesorii simple precum perne de matase albastra, si lumanarele portocalii. Uneori o camera are nevoie de doar putin aranjament al energiei impreuna cu culorile predominante.
Acestea fiind spuse, in timp ce o camera cu prea multa energie de foc poate sa fie frenetica si prea putin relaxanta, o camera cu prea mult albastru poate sa fie prea rece si prea putin primitoare. Pentru a te ajuta sa scapi de aceste lucruri, iata care sunt primele cinci elemente ale Feng Shuiului asociate cu culorile care aduc energia in casa ta:
1. Albastru si negru, asociata cu energia apei, sprijina munca interioara, ne ajuta sa ne concentram, sa contemplam, sa mediem si sa fim creativi. Albastrul poate incetini inima si ritmul respiratiei si poate scadea tensiunea. Poate sa fie folosit pentru a calma si a crea intimitate.
2. Verdele este asociat cu energia lemnului, energia cresterii si actiunii. Poate motiva schimbarile interioare.
3. Rosul este asociat cu focul, care sprijina energia vietii. Culoarea sangelui poate creste bataile inimii, ritmul respiratiei si tensiunea. Poate promova de asemenea activitatea si alina depresia. Este clar culoarea pasiunii si a dragostei.
4. Galbenul este asociat cu energia pamantului, reprezentand Mama Pamant. Poate sa inveseleasca, sa ofere sperante, sa clarifice si sa ajute activitatea mentala. Poate crea de asemenea simtul stabilitatii. Galbenul este deseori folosit pentru a ajuta copiii bolnavi pentru a le imbunatati concentrarea.
– Alb si argintiu sunt culori asociate cu energia metalelor. Ele pot sprijini atentia si concentrarea, precum si puritatea.
In ceea ce priveste amestecul de culori, poate sa amestece si energiile Feng Shui relationate lor. Iata cateva lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi culori combinate:
1. Somon, o combinatie de galben/portocaliu si rosu/oranj, este un echilibru unic al elementelor de pamant si foc care sunt chiar armonioase. Foloseste culoarea somonului pentru a atrage atentia inimii spatiului, pentru a crea simtul abundentei si a incuraja conversatia.
2. Turcoazul, este o combinatie de albastru si verde, care evoca calitatile lemnului si apei. Are atat calitati contemplative ale albastrului si vietii, fiind o alegere perfecta pentru spatiile care permit miscarea si dezvoltarea.
3. Leventica un amestec de calitati ale culorilor albastru si violet, pot evoca simtul calmitatii, spiritualitatii, contemplarii si linistii. Foloseste aceasta culoare pentru a minimiza activitatea, a calma o activitate stresanta sau a crea un spatiu spiritual special.

Citeste si:  Mereu in vacanta, cu stilul hawaiian

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.