Culorile potrivite bucatariei

Culorea peretilor unei bucatarii are un impact major asupra aspectului intregii incaperi, si influenteaza chiar si confortul tau si al celorlalti. Desi schema de culori din bucatarie ar trebui sa se coordoneze cu restul casei, culoarea ar trebui sa fie odihnitoare, calmanta, relaxanta, linistitoare si stimulanta.
Culorile calde
Rosul este o culoare calda, aproape fierbinte, daca putem spune asa, doar ca prea mult rosu strica. Daca ai doar putin spatiu din perete la vedere, atunci este ok, dar sa-ti vopsesti toti peretii in rosu e totusi prea mult. Prea mult rosu poate cauza sentimentul de anxietate, intrucat aceasta culoare in doze mari tinde sa suprastimuleze simturile. Combina rosul cu putin alb sau bej pentru a-i mai lua din tarie si a crea o zona de confort in bucatarie.
Portocaliul si galbenul sunt considerate a fi culori calde, si sunt mai putin intense decat rosul. Culorile calde functioneaza de minune cu decorul traditional, cu stilul country dar si cu bucatariile in stil toscan. Pentru un look mai contemporan, mai modern, foloseste nuante mai deschise de culori calde care sa se potriveasca cu bucataria ta.

Citeste si:  Melci fierti, umpluti si pane

Culori reci

Verdele si albastru, culori care se gasesc in natura, aduc relaxare in spatiul bucatariei. Aceste culori reci sunt proaspete si functioneaza bine atat in design-ul traditional, cat si in cel modern.

Culori neutre

Culorile neutre din bucatarie nu sunt plictisitoare. Vopsirea peretilor din bucatarie intr-o nuanta de bej, gri, sau alb, nu va fi banal.

Citeste si:  Aranjare mobila

Culori combinate

In bucatarie sunt patru pereti si nu toti patru trebuie sa aiba aceeasi culoare. Foloseste un amestec de culori contrastante pentru a crea un sentiment dinamic. Foloseste o culoare calda, precum rosu aprins sau galben, pentru un perete de accent si vopseste restul peretilor in alb sau bej.
O alta optiune este sa imparti peretii in doua si sa vopsesti diferit.
In fond si la urma urmei, totul depinde de gusturi si de ceea ce isi doreste fiecare persoana pentru bucataria ei.

Citeste si:  Culorile camerelor pe puncte cardinale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.