Cum sa ai plante sanatoase in interior

Plantele de interior pot fi un accesoriu extrem de frumos pentru casa ta. Nu numai ca sunt frumoase, dar ele ajuta de asemenea la purificarea aerului din interior. Totusi, daca nu ai grija de plante, ele pot muri cu foarte mare usurinta. Ia in considerare investirea in plante de interior care nu necesita atat de multa ingrijire si o udare excesiva.
Pentru a avea plantele sanatoase afla de cat de multa apa au nevoie. Daca o uzi prea mult, radacinile vor putrezi, frunzele se vor ingalbeni si va muri. Un mod bun in care sa testezi daca planta ta are nevoie de udare si prin verificarea solului. Anumite plante au nevoie de un anumit tip de udare, precum violetele de Parma carora le place sa fie udate doar in tavita. Violeta va absorbi apa din tavita. Violetelor de Parma nu le place sa li se ude frunzele.
Atunci cand uzi o planta prea mult, sarae se incorporeaza in sol. Daca vezi ca de jur imprejurul ghiveciul se formeaza o crusta alba, atunci trebuie sa replantezi floarea. Daca uiti sa iti uzi florile saptamani la rand, ele cu siguranta vor muri. O planta nu poate sa supravietuiasca fara apa.
Daca planta ta are nevoie de soare si nu se afla intr-o pozitie in care sa primeasca lumina soarelui, frunzele capata o culoare de verde pal si planta nu se va dezvolta asa cum ar trebui. Planta va incepe sa arate ciudat pentru ca incearca sa obtina un tip de lumina. Pe de alta parte, altor plante le place sa aiba cat mai putina lumina. Daca pui o astfel de planta in lumina directa a soarelui, aceasta va muri. Lumina va arde si va usca frunzele.
Nu iti pune plantele intr-o zona extrem de rece a casei. Acest lucru poate ucide plantele, in special daca este vorba de o planta tropicala.
Ocazional, trebie sa replantezi floarea intr-un ghiveci nou mai mare. Muta floarea intr-un ghiveci mai mare, astfel incat radacinile sa poata creste libere. Solul mentine de asemenea o hidratare mai mare atunci cand ghiveciul este mai spatios.
Fertilizeaza plantele in mod ocazional. Le ajuti in acest fel. Pune ceva sol nou in ghiveci de cateva ori pe an. Nu fertiliza prea mult, pentru ca vei ucide planta. Citeste instructiunile de pe pachetul solutie de fertilizare.

Citeste si:  Cartofii, deliciul mancarurilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.