Cum sa vopsesti exteriorul casei

Acesta poate sa fie stadiul cel mai important al vopsirii si numai daca nu ai experienta, ar trebui sa lasi chestia asta pe mana profesionistilor, pentru ca daca faci o greseala, toata lumea o va vedea. Vopsirea si pregatirea variaza in functie de tipul suprafetei.
1. Repara si inlocuieste suprafetele distruse, fie ele lemn, metal sau orice altceva.
2. Spala bine peretii, toae suprafetele. Foloseste un spray cu presiune cu apa, pentru a reduce munca. Acest aparat se poate inchiria. Asigura-te ca suprafetele se usuca in intregime.
3. Foloseste o carpa moale pentru a face asta in anumite portiuni.
4. Pentru ca vopseaua sa fie uniforma, atunci acopera petele mai inchise.
5. Aplica vopseaua asupra suprafetelor.
6. Permite-i primului strat sa se usuce, apoi aplica cel putin doua randuri de vopsea exterioara. Lasa fiecare strat de vopsea sa se usuce inainte de a-l aplica pe urmatorul. Foloseste o pensula sau un trafalet pentru a usura treaba.
Exista doua tipuri de vopsea exterioara. Ambele tipuri au calitati excelente, dar sunt incompatibile una cu cealalta. O regula de care trebuie sa tii cont este ulei peste apa – niciodata apa peste ulei.
Atunci cand alegi o vopsea trebuie sa te asiguri ca nu are sensibilitate la rece.
Majoritatea profesionistilor prefera vopseaua alchidica, intrucat este mai rezistenta, si se usuca mai frumos. In plus, se poate aplica cu usurinta.
Din pacate, are si cateva dezavantaje, acesta avand un miros puternic si se usuca mai incet. Totusi, faptul ca se usuca mai incet are avantajele proprii. Se usuca mai incet , dar si mai frumos in acelasi timp. Asta inseamna ca ai nevoie sa aplici mai multe straturi si proiectul va avea mai mult timp.
Fiecare casa are nevoie de vopsire intr-o zi si cineva va avea sa aleaga ce tip de vopsea sa foloseasca. Nu este un raspuns simplu, precum ” foloseste acest brand si va dura pentru totdeauna”. Tipul de vopsea pe care il alegi depinde de multi factori.
– Tipul de suprafata afecteaza tipul vopselei pe care o folosesti.
– Mediul afecteaza de asemenea vopseaua si suprafata pe care este aplicata.
– Expunerea la soare este un alt factor care afecteaza vopseaua.

Citeste si:  Importanta fibrelor in alimentatie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.