Cum scapam de praf

Oamenii se intreaba deseori ce anume trebuie sa faca pentru a scapa de praful din casa lor. Praful este extrem de neplacut, dar poate sa fie si nesanatos, intrucat exista anumite boli care sunt agravate de aceasta problema. De exemplu, persoanele care sufera de astm sau de alergii pot avea anumite simptome neplacute in prezenta prafului. Deci, pana la urma, ce anume trebuie sa facem pentru a scapa de praf? Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa tii praful din casa sub control:
1. Aspira si sterge praful in mod regulat
Stergerea prafului din casa de doua ori sau o data pe saptamana este absolut necesar. De asemenea, si folosirea aspiratorului o data pe saptamana este necesara.
2. Tine ferestrele deschise
Tine ferestrele deschise ori de cate ori vremea de afara ti-o permite, chiar si atunci cand aspiri. Aerul proaspat si ventilatia se dovedeste de asemenea a fi folositoare.
3. Redu consumul de aer conditionat
Atunci cand folosesti aparatul de aer conditionat, tii toate ferestrel einchise si camera nu mai este capabila sa primeasca aerul proaspat necesar. Asa ca, pastreaza uzul aparatului de aer conditionat la minimum.
4. Evita draperiile grele
Desi pare o sarcina destul de dificila, evita folosirea draperiilor grele daca vrei sa scapi de praf, intrucat acestea sunt foarte grele si retin praful si sunt si dificil de curatat.
5. Tine dulapurile si sertarele curate
Cu cat ai mai multe dulapuri in casa, cu atat riscul de a avea mai mult praf este mai mare. Pastreaza podeaua curata si lucrurile aranjate.
6. Scutura asternuturile, pernele si pilota
Scoate-le afara si aeriseste-le pentru a scapa de praful acumulat in ele.
7. Evita carpetarea unei camere din perete in perete
Carpetele colecteaza si retin praful mult mai mult decat o fac alte suprafete si sunt si dificil de curatat. Este mai bine sa scapi de mochetele din casa ta si sa folosesti covoarele mai mici si care se spala mai usor. Tine podeaua libera. Aceasta este cea mai buna optiune pentru a scapa de praf.

Citeste si:  Euphorbia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.