Curatarea bucatariei

Ai gatit mult in perioada Sarbatorilor? Atunci probabil ca este momentul sa faci o curatenie generala in bucataria ta, pentru a o ajuta sa isi recapete stralucirea.
Toate acele electrocasnice, toate acele aparate si echipamente care te-au ajutat sa gatesti si ti-au usurat munca arata probabil acum detul de dezastruos.
Vrei o bucatarie curata, organizata, frumoasa, asa ca apuca-te de treaba imediat.
Fie ca iti vine sa crezi sau nu, bucataria nu este cel mai bun loc in care sa iti tii laptop-ul, ziarele, rufele, sau ambalajul de la cadouri. Indeparteaza toate lucrurile care sunt in plus in bucatarie si lasa-le doar pe cele care sunt absolut necesare si al caror loc este acolo.
Spala vasele si tot ce trebuie sa fie curatat. Lasa-le la uscat si pune-le apoi pe fiecare la locul lor.
Spala robinetii pentru ca e posibil sa fie patati si murdari.
Aranjeaza toate condimentele la locul lor.
Pune toate lucrurile care sunt in plus si care nu iti mai folosesc fie intr-o cutie, fie intr-un sertar care sa fie destinat numai pentru asa ceva.
Fa curatenie in frigider. Probabil ca ai fi vrut sa eviti acest lucru, insa trebuie sa scapi de tot ceea ce nu mai este bun. Fie ca vrei sau nu, aceasta sarcina este absolut necesara. Primul pas in organizarea frigiderului consta in golirea si spalarea lui. Dupa ce il golesti si il speli, treci mai departe la sortarea alimentelor. Arunca tot ce este expirat sau care nu mai arata sau miroase foarte bine. Arunca de asemenea lucruri pe care nu le vei mai consuma cu siguranta.
Chiar daca frigiderul tau arata luna, el poate sa miroasa totusi destul de neplacut, asa ca inainte sa introduci alimentele in frigider, pune un borcan cu otet in frigider timp de cateva ore pentru a face mirosul sa dispara.
Un bol cu fructe proaspete pus pe masa din bucatarie arata foarte bine si da un aer proaspat incaperii. Acelasi efect il au si florile proaspete.
Spala pe jos podeaua si las-o sa se usuce inainte de a mai pasi in bucatarie.
Sa nu uiti inainte de asta sa cureti aragazul foarte bine, pentru ca sigur este foarte murdar dupa ce ai gatit atat in aceasta perioada.

Citeste si:  Decoratiuni si culori de toamna

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.