Curatenia de toamna

Am intrat deja in luna septembrie si cam toate gospodinele isi fac planuri pentru casa, legate de mancare sau de curatenia de zi cu zi. Pe langa pusul gogosarilor, castravetilor si al zarzavaturilor, trebuie sa avem grija si de casuta noastra si de curatenia care este mai mult decat indispensabila.
Curatenia de toamna este de regula, cea mai mare, cand fiecare gospodina scoate tot ce are prin casa si incepe sa curete si sa puna toata casa la punct.
Stersul geamurilor, curatenia in dulap si selectarea hainelor mai grosute, de toamna, batutul covoraselor, sunt doar cateva dintre principalele preocupari.
Chiar daca toata lumea si-a pus parchet sau gresie in casa, majoritatea prefera sa pastreze si un covoras sau o mocheta care dea alt aspect pardoselii.
Este foarte important sa cureti bine aceste covorase, o data pe saptamana, cu aspiratorul sau cu peria. Acolo se strange foarte mult praf, bacterii, pe care le putem lua pe picioare si pe care le urcam seara cu noi in pat, le inhalam si ne pot afecta organismul intr-un mod la care nici macar nu te-ai gandit vreodata.
Ideal ar fi, sa le cureti cu solutii speciale pentru ele si sa le speli cel putin de doua ori pe an. Daca ai copii mici prin casa, cu atat mai mult trebuie sa fii foarte atenta cu aceste covorase si sa le eviti pe cele care au late sau foarte mult puf.
Geamurile sunt si ele, cum s-ar zice, oglinda casei. Degeaba faci curatenie luna in casa, daca lasi geamurile pline de zoaie, de urme de maini sau praf pe ele. Pe piata sunt foarte multe produse de curatenie care te pot ajuta sa scoti geamurile perfect curate, insa nici clasicul otet cu apa nu este mai prejos. Singurul dezavantaj este acela al mirosului, ca va mirosi a otet in casa, insa se vor curata mult mai bine si vor straluci in lumina soarelui.
Nu uita sa speli perdelele si draperiile din casa si sa lasi la aerisit lenjeriile de pe pat in fiecare zi inainte de a te apuca de curatenie.

Citeste si:  Dormitorul in stil minimalist - un spatiu de relaxare si confort

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.