fbpx

Curatenia din baie

Baia ta are nevoie de o curatire profunda? Urmeaza acesti pasi si in aproximativ o ora baia ta va straluci din cap pana in picioare.
– Aduna toate hainele, pune prosoapele murdare in cosul de rufe, scapa de gunoi, si scoate toate obiectele din baie. In acest mod iti va fi mai usor sa faci o curatenie profunda. Deschide ferestrele din apropiere pentru a ajuta la ventilarea zonei din moment ce vei lucra cu produse de curatat puternice.
– Atunci cand faci curatenie in orice camera este cel mai bine ca intotdeauna sa incepi de sus in jos pentru ca este inevitabil ca murdaria si praful sa nu apara in timpul curateniei. Sterge peretii, lustra. Spala perdelele si draperiile. Spala ferestrele si oglinda.
– Indeparteaza parul din cada, chiuveta. Spala toate zonele cu curatator care nu este abraziv si clateste. Daca ai depozite de upa dura incearca sa foloseste o solutie formata din apa si otet pentru a le indeparta. Curata si dusul tot cu otet. O periuta veche de dinti functioneaza foarte bine pentru a curata zonele mai greu accesibile. Zeama de lamaie functioneaza foarte bine in indepartarea petelor de apa de pe metal. In cazul in care ai faianta pe pereti, lasa dusul sa curga cu apa fierbinte pentru cateva minute. Aburul te va ajuta sa speli murdaria. Foloseste o carpa moale sau un burete pentru a curata faianta cu un amesteca de o cescuta de amoniac, un sfert de cescuta de bicarbonat de sodiu, o jumatate de cescuta de otet si un litru de apa. Daca capul dusului are depozite minerale indeparteaza-l si lasa-l in otet pentru cateva minute. Vei putea apoi sa indeparti aceste depozite folosind o veche periuta de dinti. Decolorarile din cada pot fi indepartate cu o solutie cu sare. Poarta manusi in timp ce faci curatenie pentru ca toate solutiile iti pot afecta pielea si clateste in profunzime dupa ce ai terminat de curatat.
– Vasul de toaleta trebuie mai intai de toate dezinfectat. Pune putin clor sau solutie speciala si nu il folosi timp de 10-15 minute, pentru a putea sa actioneze corespunzator. Dupa ce s-a scurs timpul, foloseste o perie de toaleta si freaca bine. Curata scaunul si alte parti ale vasului cu un detergent non-abraziv. Clateste apoi bine.
– Dulapioarele au mai intai nevoie de o curatenie generala. Arunca tot ceea nu iti mai trebuie, nu mai folosesti, sau, mai rau…e expirat. Indeparteaza praful si firele de par folosind aspiratorul. Pune apoi putin bicarbonat de sodiu si freaca usor.
– In ceea ce priveste podelele trebuie sa folosesti un aspirator pentru a lua orice fir de par care a mai ramas prin colturi si alte zone greu accesibile cu matura. Da apoi cu mopul. In cazul in care ai carpetute, spala-le bine si lasa-le la uscat.

Citeste si:  Tendinte tot mai noi in iluminat
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.