fbpx

Curatenie si iar curatenia

De dimineata si pana seara, noi, femeile, “trebaluim” atat la birou, cat si acasa. Suntem ca niste furnicute care nu stau locului, nici macar in zilele noastre libere sau in weekend-uri. De cand ne trezim si pana ne punem seara in pat, gasim tot timpul ceva de facut sau de imbunatatit in casa.
Culmea este ca uneori, nu stim cu ce sa incepem. Am vrea sa le facem pe toate deodata si nu stim cu ce sa incepem inainte de toate.
Femei-moderne te invata in ce ordine poti face curatenie in casa, fara a-ti lua o zi intreaga:
1.Te-ai dat jos din pat si ai aruncat o privire in casa. Acum te duci frumos la geam si deschizi ferestrele larg, pentru a aerisi bine intreaga casa.
2.Pentru a te asigura ca nu te ia lenea si nu te vei baga inapoi in pat, la somn, fa patul.
3.Strange hainele lasate pe scaune de seara trecuta si schimba-te de pijamale.
4.Primul lucru de care trebuie sa te apuci este aspiratul. Ia frumos aspiratorul sau o matura si apuca-te de treaba. Nu rata nici un coltisor si asigura-te ca ai aspirat tot praful de sub pat, birou sau firimiturile de sub masa din bucatarie.
5.Lustruieste parchetul. Dupa ce ai dat bine cu mopul, ia un pad si sterge bine parchetul pentru a inlatura urmele sau firele de par si praf care mai raman in urma mopului.
6.Foloseste produse de curatenie de calitate, daca vrei sa mentii curatenia pentru mai multe zile.
7.Sterge praful folosind un pamatuf din acela special si o laveta uscata. Nu uita de spray-ul pentru mobila, care are rolul de a mentine suprafetele cat mai curate, pentru cat mai mult timp.
8.Casa va arata intotdeauna mai frumoasa, daca dupa ce faci curatenie, pui un buchetel de flori pe masuta din camera sau pe pervazul geamului din camera ( care si el trebuie sters, desigur, folosind solutia pentru sters geamurile )
9.Aprinde un betisor in camera si treci mai departe: fa curatenie in baie: sterge gresia, faianta, cada, toaleta si chiuveta. Nu uita sa adaugi odorizant in toaleta si sa activezi “puf-ul “ frumos mirositor din baie.
10.Daca ai terminat si baia, e randul bucatariei: spalatul vaselor, al aragazului si al gresiei si faiantei ( mai sare uleiul, stropi de apa, asa ca ar fi indicat sa dai cu laveta si pe acolo.)

Citeste si:  Retete de dulciuri pentru copii de 6-12 luni (partea II)
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.