Curatirea baii

Oamenii au tendinta ca odata cu venirea primaverii sa se apuce de curatenia generala a casei. E ca si cum abia atunci cand toate vietatile prind viata ne dam si noi seama de mizeria si murdaria din casa noastra.
Si baia noastra face parte din casa si, prin urmare, trebuie sa fie si ea supusa curateniei. Iata cateva trucuri care sa te ajute sa iti cureti baia mai rapid.
1. Arunca o privire sub chiuveta si probabil vei gasi o intreaga colectie de produse igienice care nu iti mai folosesc. Studiaza fiecare produs in parte si decide-te daca merita sa fie pastrat sau nu. Ce crezi ca nu merita pastrat, arunca la gunoi.
2. Arunca o privire la modul in care iti aranjezi obiectele in baie. Sunt bine organizate si la indemana atunci cand este nevoie de ele? Daca nu, poate ca acum este momentul sa repari aceste probleme.
3. Urmatoarele pe lista sunt prosoapele. Daca esti si tu la fel ca majoritatea, atunci probabil ca ai tendinta sa folosesti doar unul, doua prosoape. Arunca-le pe cele care sunt uzate si pastreaza-le doar pe cele bune, facute teanc intr-un loc in baie, astfel incat sa iti fie la indemana atunci cand ai nevoie.
4. Daca ai dulapioare in baie atunci ele probabil ca sunt umplute cu tot felul de chestii inutile. Uita-te la ele si orice nu ai mai folosit in ultimii 2 ani ar trebui sa fie aruncat.
5. Aspira bine baia si indeparteaza praful din dulapioare, policioare, etc. Spala pe jos folosind si un dezinfectant, dupa care spala faianta, folosind o solutie de curatare puternica.
6. Spala bine suportul de sapun si de periuta de dinti.
7. Foloseste o solutie cu otet sau o solutie comerciala pentru a indeparta depozitele de apa dura de pe chiuveta sau cada.
8. Verifica dulapiorul cu medicamente. Arunca-le pe cele expirate.
9. Inlocuieste capacul de WC cu unul nou
Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile pe care noi ti le dam pentru a avea o baie curata, stralucitoare in aceasta primavara, mai ales ca se apropie Pastele, o sarbatoare plina de lumina.

Citeste si:  Cand toata familia e la dieta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.