Decorarea casei in stil asiatic

Decorul asiatic este unul dintre cele mai expresive stiluri disponibile in ziua de azi. Acest stil presupune anumite accesorii unice. Inspiratia vine din diferite tari precum Japonia, China, Thailanda, India, etc. care te pot ajuta sa iti completezi look-ul casei tale. Cele mai importante elemente ale decorarii in stil asiatic sunt culorile potrivite, echilibrul dintre acestea, texturi si accesorii.
Se doreste de asemenea mentinerea unui echilibru intre elementele naturii. Asa ca este foarte comun sa foloseste lemn, apa si pietre. Un alt lucru care da foarte multa valoare decorului asiatic este pastrarea casei fara gunoi. Casa ta trebuie sa aiba spatiu sa respire, astfel incat energia pozitiva sa circule prin casa.
Asa cum spuneam, culorile joaca un rol foarte important in decorarea casei in stil asiatic. Foloseste culori subtile. Este cel mai bine sa optezi pentru culori naturale, pentru ca acestea dau sentimentul de pace pe care acesta il transmit. Totusi, poti opta pentru anumite accesorii rosii, pentru ca in teoria chineza culoarea rosie este una norocoasa. Aceasta poate adauga farmec decorului, dar poate face ca spatiul sa prinda viata.
Mobila vorbeste de asemenea foarte mult in acest decor. Alege canapele care au brate de lemn, opteaza pentru linii orizontale care sa evidentieze mai bine stilul.
Luminile pot face minuni in orice tema de decorare a casei. Lumanarelele nu sunt chiar o parte din decorarea asiatica, desi ele pot fi folosite in anumite ocazii speciale.
Materialele si modelele folosite in decorarea casei trebuie sa fie foarte fine. Matasea nu esueaza niciodata in a adauga un element special decorului.
Florile sunt o parte esentiala a acestui decor, dar vorbim aici despre cele naturale. Florile artificiale trebuie sa fie evitate daca vrei sa optezi pentru un decor asiatic. Daca florile proaspete nu iti sunt la indemana, atunci poti opta pentru flori in ghiveci pentru a completa look-ul. Pentru a adauga un look si mai natural casei tale, foloseste tablouri si opere de arta.

Citeste si:  Big White, un concept romanesc

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.