Decorul Shabby Chic

Decorul Shabby Chic aduce intr-un fel sau altul trecutul in prezent, in locuintele din ziua de azi. Acest tip de decorare incorporeaza un amestec intre vintage si modern. Design-ul Shabby Chic este un look care necesita mai multa creativitate decat bani, ceea ce presupune un avantaj notabil pentru familiile care au un buget limitat si care isi doresc o casa fresh si confortabila, fara sa cheltuie prea multi bani.

Culorile

Culorile soft sunt cele care fac cea mai buna alegere pentru acest tip de decorare. Inspira-te din natura, introdu tonuri de albastru soft ca albastrul cerului, de roz ca petalele unui trandafir, de verde ca firul de iarba, de lila ca liliacul si de galben ca soarele. Bejul, cremul ofera un background ideal pentru paleta pastelata.

Citeste si:  Plante agatatoare

Draperiile

Opteaza pentru perdele din dantele sau voal pentru ferestre. De asemenea, obloanele colorate, acoperite cu un material moale vor oferi intimitat. Daca locatia locuintei tale iti permite intimitatea, poti sa lasi ferestrele neacoperite. O draperie vintage va inmuia pur si simplu aspectul incaperii.

Materialele

Plapumile vechi pot fi folosite pentru intentia lor originala, si anume pentru a acoperi patul. Impatureste-le pe un scaun sau o canapea pentru un look mai casual. Agata pe perete opere de arta, instatanee, toate acestea vor arata minunat. Chiar si paturile uzate, purtate sau rupte se pot dovedi a fi foarte utile in decorarea casei. Decupeaza patura astfel incat sa creezi niste pernite mai mici pe care sa le folosesti in decorarea unei canapele sau a unui pat. Cuverturile acelea de pat, de tip „omida” care erau atat de populare in anii 1940 si 1950 pot acoperi si ele patul.

Citeste si:  Detoxifierea organismului II

Accesoriile

Stilul Shabby chic va permite sa folositi aproape orice. Chiar si o cesca de ceai ciobita poate sa fie folosita drept accesoriu. Umple-o cu flori uscate si aseaza-o undeva. In rest, reste recomandabil sa folosesti flori proaspete, ori de cate ori este posibil.

Mobilier

Mobilierul vechi, care pare ponosit, se poate incadra foarte bine in acest stil, atata timp cat este putin reconditionat. Usile vechi sunt si ele un element extrem de atractiv in acest decor.

Citeste si:  Despre caviar

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.