Feng Shui pentru dormitorul copiilor

Toata lumea are nevoie de sprijin si conexiune in camerele lor, dar acest lucru este foarte important pentru cei tineri. Camera unui copil ar trebui sa ii ofere suport in contextul familiei, dar si ca individ. Iata cateva sfaturi simple pe care sa le tii minte.
Culoarea dormitorului copiilor ar trebui sa fie calda. Culorile precum culoarea piersicii, galbenul sunt culori pamantene, dar nu prea aprinse, si calde, vioi, astfel incat ele devin foarte populare in vopsirea peretilor dormitoarelor. Culorile primare precum galben, rosu si combinatii de albastru roial sunt preferate de majoritatea parintilor. Motivul este acela ca ele sunt culori stimulatoare, dar totusi sunt culori prea puternice pentru un dormitor. Aminteste-ti ca aceasta este camera in care ei vor dormi si isi vor face temele. Daca este prea stimulatoare, va fi greu pentru ei sa se concentreze si sa se relaxeze.
Atunci cand alegem culorile, trebuie sa ne gandim la personalitatea copilului. Daca este prea tacut, poti sa alegi o culoare calda, precum verde. Daca tinde catre extreme atunci ar fi bine sa eviti peretii albi, pentru ca peretii albi le supra-stimuleaza concentrarea si ar putea ca micutul tau sa devina prea analitic. Peretii albi pot ingreuna, de asemenea, somnul copilului.
Un alt punct cheie este localizarea patului. Incearca sa il pui intr-un colt, sau aproape de usa. Cel mai bun loc este un colt langa usa sau pe un perete care nu este in linie directa cu usa. Chiar daca usa este inchisa si deschisa usor, locatia patului conteaza pentru ca subconstientul copilului percepe intrarea. Multi parinti care schimba locul patului descopera nu numai ca micutul doarme mai bine, dar si faptul ca abilitatea lor de a invata se imbunatateste.
Directia in care copilul doarme este de asemenea importamta. Cu capul patului la est sau sud, copilul se va trezi mai devreme, ceea ce ar putea sa fie un lucru bun pentru un copil care are mult de mers dimineata. Pe de alta parte, nordul si vestul pot promova somnul profund. Sudvestul, poate sa fie cea mai confortabila zona.
Copiii au nevoie de asemenea de imagini pe pereti, imagini care sunt importante pentru ei.
Acestea sunt doar cateva sugestii pentru a-ti ajuta copilul sa se simta in siguranta in camera lor. Fiecare copil este un individ diferit.

Citeste si:  Accesorii eco in decorarea casei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.