Feng Shui pentru gradina

Un bun design creat dupa ” normele” Feng Shuiului poate sa faca minuni in gradina ta. Feng Shuiul te va ajuta sa atragi energiile pozitive aproape de casa ta.
Atunci cand vine vorba de Feng Shuiul de gradina, marimea gradinii nu este criteriul principal, asa cum probabil te-ai astepta. Da, bineinteles, este minunat sa fii inconjurata de o gradina mare si frumoasa, dar daca tot ceea ce ai este un spatiu mic, atunci se poate lucra si cu acesta, creand un mic decor frumos inspirat de feng shui.
Principalele instrumente pentru crearea unei gradini feng shui sunt aceleasi ca cele pe care le folosim in decorarea casei conform regulilor feng shuiului.
Trebuie sa intelegi cele cinci elemente care compun teoria feng shuiului si sa inveti cum sa evidentiezi fiecare zona pentru a-ti aduce energia necesara.
De exemplu, zona de nord a gradinii este conectata cu energia dezvoltarii personale, si auto-cultivarii, si elementele feng shuiului care sunt necesare in aceasta zona sunt elementele de pamant. In mod normal, aceasta ar fi o zona excelenta in care sa pozitionezi niste mici pietricele.
Daca iti doresti sa adaugi o fantana in curtea ta, atunci zonele in care aceasta ar putea fi pozitionata sunt zonele de sud-est ( zonele banilor si a abundentei), estului ( sanatate si familie) si nordului ( cariera si cale in viata). Acestea sunt zonele excelente pentru pozitionarea elementelor de apa, care aduc energia.
Atunci cand iti decorezi gradina, asigura-te ca ai alei usor curbate pentru a-i permite energiei Chi sa circule usor si lin. Liniile drepte sunt rareori prezente in natura, asa ca foloseste forme curbate.
Daca vrei sa creezi o zona de joaca pentru copiii tai, atunci zona de vest ar fi cea mai recomandata pentru acest lucru, fiind legata la energia copiilor si la creativitate.
Sa lucrezi cu culorile feng shuiului este o modalitate excelenta pentru a-ti infrumuseta gradina. Culorile aduc armonie, bucurie, asa ca profita din plin de ele si de beneficiile feng shuiului.

Citeste si:  Culoarea poate ascunde defectele din casa ta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.