Feng Shui pentru holuri

Fie ca este vorba despre holul casei tale sau despre holul blocului, se aplica aceleasi principii fundamentale. In mod ideal, acest spatiu are nevoie de deschidere. Pe masura ce intri in aceasta zona, trebuie sa stii unde te afli si incotro te indrepti. Holul in sine trebuie sa iti dea indiciile acestea. Cu cat acest lucru este mai clar, cu atat energia Chi va intra mai repede si mai usor. De cele mai mult eori, atunci cand intri intr-o noua casa, te simti coplesita de culoarea alba a peretilor. Exista cateva lucruri pe care le poti face in cazul in care nu doresti sa modifici culoarea peretilor. O piesa de arta de exemplu, este o sugestie foarte buna. Pozitionarea unui covor sau a unei mochete intr-o culoare vie. O oglinda ar fi de asemenea extrem de potrivita pentru a deschide spatiul, a-l mari vizual. Atentie insa! Aceasta nu trebuie sa fie pozitionata in fata holului, ci pe unul din peretii laterali.
Daca, in capatul holului se afla o alta usa, asigura-te ca ambele usi se deschid in aceeasi parte, in acelasi fel. Acest lucru este vital, altfel poate sa se blocheze energia Chi. Este indicat sa ai aceasta a doua usa acoperita de o oglinda care sa dea holului un aspect mai confortabil. O usa solida are potentialul de a bloca energia Chi prea mult.
Holurile trebuie sa fie intr-adevar extrem de curate. Daca stai sa iti faci drum prin cizme, papuci, umbrele, jucarii si alte lucruri de genul acesta poate sa fie foarte dificil. Un hol care duce direct la baie este o problema din punctul de vedere al Feng Shui-ului. Nu exista o solutie pentru a imbunatati lucrurile. Singurul lucru pe care poti sa il faci este acela de a tine usa de la baie inchisa tot timpul.
Asa cum am mai spus-o, intrarea intr-o casa are o importanta enorma, pentru ca pe acolo intra atat oamenii, cat si energia. Usa de la intrare ar trebui sa fie deschisa la culoare, bine mentinuta si primitoare. Ar trebui sa nu fie prea mare in relatie cu holul, altfel energia va scapa.
Holurile ar trebui sa fie stralucitoare, luminoase si bine aerisite. Mobila ar trebui sa fie mentinuta la minimum.

Citeste si:  Pozitionarea florilor in functie de camera

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.