Flori in alb si rosu

Anul acesta iti propunem un martisor mai altfel, simplu si de mare efect totodata: un ghiveci cu flori albe, rosii sau combinate.
Gloxinia
Are frunze paroase, la fel ca si violeta africana, si aceleasi pretentii ca ea: daca le stropesti, cand pui apa frunzele se pateaza; iar excesul de apa duce la putrezirea plantei.
Ii place lumina, dar nu si baia de soare din vara.
Substratul poate fi usor acid (sa contina pamant de ericacee).
Toamna vei reduce udarile pana isi pierde frunzele de tot. Apoi, vei reincepe sa ii pui apa, dar numai de una-doua ori pe luna. In tot acest interval vei pastra tuberculii la intuneric si la o temperatura moderata, de circa 15 grade Celsius.
Camelia
In perioada asta nu ai altceva de facut decat sa o uzi, tinand-o la o fereastra luminoasa si protejand-o de temperaturile prea ridicate. Dupa ce- trec florile vei face taieri ca la azalee. Camelia poate sta peste vara afara- pe terasa, pe balcon sau in gradina, daca o protejezi de razele arzatoare ale amiezei. Sfarsitul toamnei si iarna si le va petrece la temperatura de 7-13 grade Celsius si vei reduce udarile. Apa ideala este cea de ploaie, iar pamantul-unul acid.
Ciclamen
Nu este foarte pretentioasa: se multumeste cu soarele de dimineata si nu vrea apa in exces. Nu-i place nici ca frunzele sa-i fie pulverizate cu apa. Substratul ideal trebuie sa contina pamant de frunze, nisip si turba. Rareori infloreste si a doua oara in apartament, dar se poate inmulti prin divizarea tuberculilor, la sfarsitul primaverii sau prin seminte semanate vara.
Azaleea
Florile ei delicate vor trece in curand si atunci va fi momentul ideal pentru a transplanta azaleea intr-un ghiveci mai mare, daca e cazul. Atentie insa la pamant: sa fie unul acid. Tot atunci vei indeparta florile trecute si vei putea face taierile de corectie. Pe perioada de vara o vei proteja de razele arzatoare ale soarelui. Ori de cate ori este cazul, aplica-i tratamente contra daunatorilor.
Kalanchoe
Datorita faptului ca este suculenta, suporta bine perioade de seceta. Ii place lumina. Dupa ce au trecut florile este bine sa ii tai varfurile si sa o asezi la umbra, reducand drastic si udarile, astfel incat pamantul sa se mentina aproape uscat. Dupa o luna o vei uda iarasi normal si o vei aseza in lumina.

Citeste si:  Intretinere saltele

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.