fbpx

Fucsia

Cunoscuta si sub dneumirea populara de cercelus, fucsia inseamna in limbajul florilor amabilitate si pasiune, pretinzand aceste doua calitati de la ingrijitorul ei.
Cercelusul este o floare delicata ce decoreaza interioarele cu stil. Te poti bucura de florile lui daca il ingrijesti dupa cum ii place.
Bijuterie sensibila
Nu expune planta direct la soare. Cercelusul este sensibil la temperaturi ridicate si la razele soarelui, frunzele sale acoperindu-se cu mici pete rosiatice si prezentand chiar arsuri: zone decolorate si ingalbenite. Exista totusi anumite specii de fucsie care iubesc soarele Daca afara sunt peste 24 de grade, nu te astepta sa mai infloreasca. Nu il uita la fereasta si nici nu il uda in exces.
Ingrasamant de sezon
Cercelusul are nevoie de o hrana regulata si diferita, in functie de stadiul sau de dezvoltare si de sezon. La inceputul primaverii, ofera-i un ingrasamant bogat in azot, necesar pentru dezvoltarea frunzelor. La sfarsitul primaverii, ii trebuie un ingrasamant cu fosfor, pentru a spori inflorirea. In prag de toamna ii prinde bine potasiul, pentru ca ii intareste ramificatiile.
Niciodata spre sud
Poti tine fucsia in apropierea unei ferestre orientate spre est, vest si chiar spre nord, dar niciodata spre sud, pentru ca prefera umbra. Cercelusul are nevoie de aproximativ doua-trei ore de soare pe zi.
Dusmani de moarte
Unele specii de fucsie sunt sensibile la rugina. Daca atmosfera este prea umeda, frunzele sunt atacate de ciuperci si de mucegai. Din cauza apei in exces, radacinile plantei pot putrezi. Si insectele sunt periculoase, dusmanul de moarte al plantei fiind paianjeul rosu.

Citeste si:  Veselie si culoare in bucatarie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.