Garsoniera versus apartament cu o camera

Foarte mult timp am trait cu impresia ca garsoniera si apartamentul cu o camera sunt una si aceeasi, pana ce un agent imobiliar mi-a explicat ca de fapt sunt doua lucruri diferite, daca stam sa gandim din prisma confortului.
Garsoniera este acea locuinta cu o singura camera, care poate fi decomandata, semidecomandata, confort 1 , confort 2 si care nu dipsune de foarte mult spatiu si confort, mai ales daca se vrea a locui mai mult de doua persoane in ea.
O garsoniera poate masura intre 18 m patrati si maxim 50 m patrati si poate fi impartita, in functie de marime in mai multe spatii: bucatarie, baie, debara ( daca mai e loc ).
Cu cat garsoniera este mai mica, cu atat utilitatile sunt mai putine. La o garsoniera de 25 m patrati, baia este atat de mica, incat nici macar o cabina de dus nu poate incapea. La astfel de garsoniere, de obicei dusul se face direct in picioare, cu riscul de a face o balta de apa de jos la fiecare baie.
Daca intentionezi sa te muti sau sa cumperi o astfel de garsoniera, asigura-te de dinainte ca nu sunt probleme cu scurgerea si ca pragul de la baie este ceva mai inalt pentru a nu inunda intreaga casa.
De asemenea, la o garsoniera de dimensiunile acestea, spatiu foarte mic iti poate pune mari probleme Ia aranjarea mobilei sau a electrocasnicelor. Daca locuiesti singura intr-o astfel de garsoniera, nu cred ca spatiul va fi o problema mare, insa daca ai de gand sa mai accepti o persoana, chiar si persoana iubita, lucrurile vor fi ceva mai complicate.
Apartamentul cu o camera este putin diferit de o garsoniera si poate masura pana la 50 de m patrati. La asemenea spatiu, impartirea nu va fi una problematica: baia poate fi destul de maricica, bucataria la fel, nu mai spun de camera de zi, in care ai avea toate sansele sa-ti amenajezi totul dupa bunul plac.
Ca si pret, diferenta dintre o garsoniera si un apartament cu o camera, spatios, poate fi una destul de maricica, insa cred ca se merita sa strangi niste banuti sau sa faci un imprumut, care sa fie de folos, pe viitor.
Sunt foarte multe banci care opereaza prin sistemul “Prima Casa” asa ca gandeste-te bine inainte de a face o alegere si de a opta pentru o garsoniera mica, modesta, dar ieftina, si un apartament mai mare, spatios, dar de care sa te bucuri toata viata.

Citeste si:  Corpuri de iluminat cu forme atipice

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.