Gazon

Gazonul este cel care pune in valoare florile, boschetii, dalele de piatra. Iar tu esti cea care pune in valoare gazonul. Tocmai de aceea trebuie sa stii cum sa il ingrijesti.
Gazonul l-ai semanat in aprilie-mai. De acum, nu iti mai ramane decat sa il uzi si sa il tunzi. Il uzi dimineata sau seara, cand inca mai este racoare afara, si il tunzi ori de cate ori este nevoie. Mai exact. atunci cand iarba depaseste 10-15 cm inaltime.
Daca vrei neaparat sa ai o peluza verde in gradina ta si ai pierdut momentul semanatului, nu iti pierde speranta: din fericire, exista rulouri de gazon. Acestea pot fi asezate in gradina in orice moment de vara. Sunt, de fapt, benzi de gazon care au fost scoase de pe un teren si se intind pe altul. Dupa ce ai nivelat bine terenul, intinzi rulourile unul langa altul, le tasezi si le uzi. Mai departe, peluza „transplant” se intretine la fel ca si gazonul din curtea ta: udat si tuns periodic.
Si daca tot iti cumperi rulouri de gazon, alege, pentru maximum de efect, gazon englezeaz: semintele de gazon sunt amestecate si cu seminte de flori de talie mica. In locul unei peluze simple verzi, vei avea o veritabila pajiste inflorita.
De obicei, in zonele cu expozitie nordica, pe sub castani, tei, iarba nu prea creste. Pentru astfel de cazuri exista o varianta de gazon realizata special pentru zonele umbroase. Daca nici ea nu da rezultate, singura solutie este sa apelezi la asa-numitele plante inlocuitoare de gazon- unele dintre acestea, ca saschiul, pochivnicul, piciorul cocosului- au flori care te duc cu gandul la gazonul englezeaz. Si pot decora gradina si in timpul iernii.

Citeste si:  Telemea, dulceata de dovleac si gogosari cu struguri la conserva

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.