Gradina albastra

Esti innebunita dupa culoarea albastra si consideri ca daca ai o gradina, ar fi ideal s-o colorezi in albastru. Cum? E simplu. Florile albastre sunt alegerea perfecta.
Albastrul deschis este culoarea care contrasteaza cu rosul, galbenul si rozul intalnite mereu intr-o gradina. Spatiul dedicat florilor albastre va fi locul unde ochiul se va odihni dupa atatea culori puternice.
Hortensia
Pentru a obtine o hortensie albastra trebuie sa o plantezi intr-un sol acid. Separ-o de celelalte plante prin despartitoare din plastic si adauga-i in sol sulfat de aluminii, pe care il gasesti la raioanele de bricolaj. Pe timpul verii ud-o zilnic, de preferat seara. La sfarsitul toamnei, cand se termina perioada de inflorire, taie tijele cam 20 de centimetri.
Nu-ma-uita
Cultiv-o in manunchi sau pe randuri. Te poti bucura de micutele sale flori bleu pana la sfarsitul lunii iulie. Atunci cand le plantezi, orienteaza-le sa primeasca in mod direct razele soarelui. Uda-le abundent si ele vor avea grija sa isi rationalizeze apa. Nu ezita sa le indepartezi daca se extind, fac parte din acele flori invadatoare.
Panseluta
Are petalele catifelate si infloreste primavara, vara sau toamna, in functie de specie. Prefea solul rece si bine drenat, desi iubeste soarele. Cea mai frumoasa varietate de panseluta albastra este viola pedata.
Irisul
Cunoscuta si sub denumirea de stanjenel, aceasta floare prefera un spatiu insorit si un sol bine drenat. Irisii sunt recomandati pentru a imbraca bordurile aleilor. Speciile barbata si germanica sunt cel mai usor de cultivat.
Clematita
Culoarea clematitei depinde de varietatea aleasa. Specia lasurstern are flori mari, ce variaza de la albastru la mov. Este o planta cataratoare, asa ca locul ei este in apropierea gardului pe care il va imbraca. Clematita apreciaza soarele, dar solul trebuie sa fie bogat si bine drenat.
Albastreaua
Desi este o floare de camp, nimic nu te opreste sa o transformi intr-un ornamentala. Planteaza-o primavara intr-un sol obisnuit si neutru sau un pic calcaros. Albastrelele infloresc din mai pana toamna si sunt apreciate pentru calitatile lor curative, tratand conjuctivita.

Citeste si:  Bucataria portugheza intre cod, condimente si vin de Porto

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.