Gradina de trandafiri in stil englezesc

Cuvintele ” gradina de trandafiri in stil englezesc” ne aduc in minte spatii luminoase si pline de trandafiri, de diferite culori si parfumuri. Trandafirii sunt unele dintre cele mai versatiel plante de gradina, oferindu-ti un mod economic de a avea o gradina frumoasa ani la rand.
Crearea unui gradini de trandafiri in stil englezesc este o oportunitate prin care sa iti exprimi personalitatea si sa maximizezi spatiul de care dispui.

Ia in considerare spatiul

1. Evalueaza spatiul din gradina ta si decide-te asupra tipurilor de trandafiri pe care poti sa ii folosesti. Ai spatiu pentru trandafiri urcatori, pentru cei gen copac sau pentru boscheti? Sau vrei sa selectezi specii mai mici sau specii care acopera pamantul?
2. Determina tipurile de plante pe care gradina ta le mai poate include sau pe care ti le mai doresti si asigura-te ca ai spatiul adecvat pentru ele.
3. Construieste o structura de gradina permanenta, precum o fantana cu apa, paturi de flori. Gradinile formale de trandafiri includ alei cu pietre, forme geometrice, etc.

Citeste si:  Casa de vacanta

Ia in calcul ingrijirea

1. Alege trandafirii care se potrivesc cu climatul pentru a limita cantitatea de ingrijire necesara.
2. Determina cat de multa lumina primeste gradina in medie si alege-i pe cei care se potrivesc cu conditiile pe care tu le ai in casa.

Alege trandafirii

1. Alege trandafirii dupa inaltimea lor, dupa modul de raspandire, culoare si parfum. Planteaza trandafirii cu miros puternic sub ferestre si in apropierea aleilor.
2. Trandafirii urcatori se recomanda sa fie folositi pentru a separa anumite zone din gradina.
3. Planteaza tradafirii boscheti colorati in colturile intunecoase pentru a lumina aceste zone ale gradinii.

Citeste si:  Organizare garaj

Iata deci ca inainte sa te apuci de plantarea trandafirilor, trebuie sa tii cont de anumite lucruri si sa analizezi cateva aspecte pentru a stii ce ai de facut pentru ca a nu da gres.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.