Greselile din gradina

Ingrijirea plantelor poate sa fie uneori un lucru coplesitor. Este usor pentru incepatoare sa cada in confuzie. Evita cateva din cele mai comune greseli pe care incepatoarele le fac:
1. Udarea excesiva
Majoritatea incepatorilor sunt de parere ca daca uzi plantele mai mult, le va fi mai bine, cand de fapt, opusul este adevarat. Acorda-ti timpul necesar pentru a invata exact de cata apa au nevoie plantele tale. Daca le uzi pe toate zilnic, cu siguranta le oferi prea multa apa.
2. Incercarea de a creste specii non-native
Este aproape imposibil sa cresti o planta care nu se potriveste climatului zonei tale.
3. Necunoasterea zonei
Momentul de plantare intr-o anumita tara sau stat nu este acelasi peste tot. Toate trebuie sa fie facute la momentul potrivit.
4. Mai multa fertilizare nu este mai buna. Deseori poate sa fie mai rau.
Acorda-ti timpul necesar pentru a invata nevoile nutritive ale plantelor.
5. Uciderea tuturor gandacilor
Nu toate insectele sunt daunatoare plantelor. O gradina sanatoasa va avea intotdeauna o populatie de insecte. Cheia este echilibrul. Aminteste-ti ca gradina nu este casa ta. Este casa lor si majoritatea insectelor care stau in flori sunt bune.
6. Supraaglomerarea
Supraaglomerarea plantelor nu le face bine deloc. Plantele au nevoie de spatiu pentru a respira si o circulatie mai buna a aerului. Ele au nevoie de asemenea ca lumina sa ajunga la ele si plantarea lor prea deasa blocheaza abilitatea lor de a-si atinge potentialul.
7. Nepregatirea corespunzatoare a pamantului
Un lucru este cert. Toate florile au nevoie de un sol bun in care sa isi prinda radacinile si din care sa isi ia nutrientii de care au nevoie. Un sol bogat este benefic pentru toate plantele, asa ca nu ezita sa il hranesti.
Ai grija de felul in care iti ingrijesti gradina si documenteaza-te bine inainte sa te apuci sa ingrijesti plantele. Mai sunt cateva luni pana ce va veni primavara, asa ca te sfatuim sa te documentezi bine inainte sa te apuci de treaba, pentru a avea gradina pe care ti-o doresti.

Citeste si:  Bucataria sarbeasca traditionala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.