In lupta cu bacteriile din bucatarie

Bucataria este un loc in care ne petrecem o parte din timp, atunci cand gatim sau cand pur si simplu luam masa. De aceea este extrem de important ca ea sa fie curata tot timpul, dezinfectata mai ales, pentru a evita aparitia microbilor si implicit a bolilor.

Care sunt cele mai “periculoase” locuri din bucatarie si cum putem evita expunerea bacteriilor si in alte zone ale casei?

Pana si banalul burete de vase poate fi un adevarat cuib pentru microbii care se ascund in bucatarie. Mediul umed, izolat ii atrage, facand ca extinderea sa fie una usoara si rapida chiar.
Din nefericire, acesti microbi nu se pot observa cu ochiul liber asa ca desi poate crezi ca ai dezinfectat bucataria, e posibil sa-i fi raspandit mai degraba prin toata casa.

Citeste si:  Transformarea casei pentru primavara

Pentru a evita acest lucru, este recomandat sa folosim produse de curatenie corespunzatoare, dar si ustensile pe care sa nu le folosim decat pentru bucatarie. Spre exemplu, este bine sa avem un mop pentru fiecare spatiu: bucatarie, baie, hol si camere, pentru ca in fiecare camera se strang bacterii diferite. Folosind aceleasi ustensile le ajutam sa se extinda, ba mai mult sa intre in combinatie cu alte bacterii si sa formam adevarate focare de infectie.

Citeste si:  Persoanele supraponderale nu mai simt grasimea din mancare

Usa de la frigider este unul din locurile in care toate bacteriile se strang. Banuiesc ca nimeni nu se spala pe maini inainte de a pune mana pe manerul de la usa frigiderului sau dupa, asa ca bacteriile se transmit foarte usor de la unii la altii sau de la suprafata la suprafata.
Dezinfecteaza sau sterge zilnic usa frigiderului cu solutii de curatenie, pentru a evita extinderea microbiilor in alte locuri, sau chiar pe produsele din frigider. Se pare ca multe bacterii isi fac cuibul in frigider, mai ales pe alimentele neacoperite.

Citeste si:  Garsoniera versus apartament cu o camera

Prosopul de bucatarie poate ascunde si el zeci de bacterii daca nu este curatat periodic si calcat inainte de folosire. Este recomandat sa-l calcam, deoarece in felul acesta suntem siguri ca omoram bacteriile care nu disparut in urma spalarii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.