In vacanta la gazda

Suntem in a doua jumatate a lunii august, iar tu mai ai dreptul la cateva zile de concediu, pe care ai cam vrea sa ti le petreci undeva la mare sau la munte.
Simti ca vrei sa ai parte de cateva zile linistite, intime, fara aglomeratie si stres. Cu toate astea, nu vrei sau nu iti permiti sa inchiriezi o camera la un hotel.
Vrei ceva mai iesit in comun si din rutina de data asta. Te-ai saturat sa-ti planifici concediile in functie de disponibilitatea camerelor din hotel si de bugetul din portofel.
Nu ramane decat sa incepi sa cauti pe internet sau prin cunostinte o gazda buna, unde sa te poti simti bine si sa te relaxezi in voie.
Sunt persoane care nu suporta sa mearga la pensiuni sau in gazda, insa in situatia de fata, cred ca este cea mai rentabila varianta pentru a economisi niste banuti sau pentru a profita de ei in alt mod.
La o pensiune sau la gazda, conditiile nu vor fi aceleasi ca la un hotel, in sensul ca cel mai probabil va trebui sa-ti pregatesti singura micul-dejun, masa, patul, etc. Sunt persoane care ofera servicii complete turistilor, inclusiv masa si excursii prin imprejurimi, daca le face placere sa pastreze o relatie apropiata cu ei si pe viitor sa mai vina sau sa faca si alte recomandari prietenilor, cunoscutilor, etc.
Daca ai stabilit deja conditiile si detaliile cazarii, nu ramane decat sa-ti faci bagajul de vacanta, din care nu trebuie sa lipseasca produsele de ingrijire, foehnul si alte nebunii. La pensiune nu primesti ca la hotel sampon, gel de dus, prosoape si papuci, asa ca ar fi bine sa ti le pui in bagaj inainte de a pleca de acasa.
Cand mergi in vacanta la gazda, este frumos sa mergi cu un buchet de flori sau cu o sticla de vin. In felul asta le arati respect gazdelor si te apropii mai mult de ei.
Cand pleci de acolo, nu uita sa faci curatenie si sa nu lasi in urma ta dezastrul de pe lume. Nu este frumos si normal sa stranga altcineva dupa tine, nici daca este platit pentru asta. Daca ti-a placut acolo si daca vrei sa mai existe si o data viitoare, ia numarul de telefon al gazdelor si tine legatura cu ele.

Citeste si:  Decoratiuni, accesorii si flori de vara pentru case de vis

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.