Ingrijire bonsai

Bonsai este termen asiatic folosit pentru definirea unui copac in ghiveci. Arta bonsaiului provine originar din China, dar a fost dezvoltata mai tarziu de catre japonezi. Bonsaii au inceput ca pomi in miniatura care erau micsorati datorita naturii. Atunci cand acesti copaci au devenit cunoscuti, japonezii au descoperit un mod prin care sa ia un copac nativ si sa il faca sa devina mai tarziu un bonsai.
Copaceii bonsai sunt cu adevarat o forma de arta. Acestea sunt plante care cresc in ghivece si sunt create pentru a ramane mici.
Fie ca bonsaiul tau este crescut in interior, intr-un ghiveci decorativ, sau afara, in gradina, pasii de baza pentru ingrijirea lui sunt similari.
Pentru ambele tipuri de bonsai este foarte importanta udarea. Daca ii permiti solului sa se usuce atunci acesta va muri. Este simplu. Asa ca asigura-te ca verifici starea solului in mod constant si ca il uzi generos inainte sa fie prea uscat. Vei descoperi probabil ca trebuie sa iti uzi bonsaiul de interior in fiecare zi.
Bonsaiul de interior poate sa fie de asemenea pus afara la lumina soarelui cel putin in anumite momente ale zilei atunci cand vremea nu este atat de calda.
Totusi, taierea este cea care tine un bonsai un bonsai. Pentru a te asigura ca ii pastrezi forma miniaturala vei avea nevoie sa il tai in mod regulat. Daca nu faci asta frunzele vor deveni prea mari.
Radacinile si frunzele bonsaiului sunt cele care cresc cel mai repede.
Exista diferite instrumente speciale disponibile care sa te ajute sa iti pastrezi bonsaiul asa cum iti doresti.
Nu uita, ca desi ajuns la forma sa de crestere finala, vei avea nevoie inca sa il mentii asa in mod regulat, astfel isi va pierde forma si nu va mai arata asa bine. Taierea bonsaiului in mod corect este o parte foarte importanta a ingrijirii sale.
Cresterea si ingrijirea unui bonsai de interior nu este foarte dificila, si exista multe sfaturi de ingrijire a bonsaiului care te pot ajuta. Daca vrei un bonsai de interior sau unul de exterior este pur si simplu decizia ta.

Citeste si:  Traditii de paste in familie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.