Ingrijirea corespunzatoare a trandafirilor

Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase bijuterii din gradina ta. Exista atat de multe varietati de trandafiri si atat de multe metode pentru care poti sa ai grija de ei incat nu mai stii exact ce anume sa alegi. Exista cativa pasi generali care te vor asigura ca trandafirii ta vor arata minunat.
In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ei sunt plantati intr-o zona in care au suficient de multa lumina si soare. Trandafirii iubesc soarele. O anumita specie de trandafiri pot iubi soarele partial, si daca ii pui in plin soare, viata lor va fi mai scurta, asa ca trebuie sa te documentezi foarte bine inainte. Sunt specii care iubesc soarele plin, altele soarele partial.
Un alt lucru important este udarea lor. Trebuie sa tii cont de faptul ca atunci cand ii uzi nu trebuie sa le uzi si frunzele. Uda trandafirii direct pe pamant, la radacina. Trandafirii cu frunze umede sunt mai predispusi la infectii fungale. Poti de asemenea sa iti tratezi trandafirii cu un fungicid pentru a te asigura ca nu capata nici o boala.
Hraneste-ti trandafirii. Oricat de ciudat ar parea, si trandafirii au nevoie de mancare. Foloseste doar un ingrasamant care este special creat pentru trandafiri. Atunci cand incepe primavara trebuie sa le pui ingrasamant pentru a se dezvolta frumos. Urmareste instructiunile de pe produs pentru a evita arderea trandafirilor.
Tine insectele departe. Insectele sunt o problema comuna pentru trandafiri, care ii afecteaza. Trandafirii care au frunze si petale mancate de insecte nu sunt atat de atractivi si de frumosi precum niste trandafiri sanatosi. Foloseste un insecticid. Asigura-te ca porti echipamentul necesar ori de cate ori umbli cu chimicale, pentru a nu-ti strica mainile.
Ingrasa cat mai mult solul de pe langa trandafiri. Ingrasamantul natural este foarte important pentru ca trandafirii sa aiba radacinile protejate. Orice fel de ingrasamant natural este bun pentru trandafirii. Acesta trebuie sa fie aplicat din abundenta de jur imprejurul trandafirilor.

Citeste si:  Decorare simpla a casei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.