Ingrijirea crinilor

Un crin este o floare frumoasa si una care este usor de ingrijit totusi. Cu rabdare si cu putina documentare, crinii tai pot arata superb luni intregi. Crinii se afla in top 10 al celor mai usor de ingrijit plante, asa ca urmeaza acesti pasi simpli pentru a-ti pastra crinii frumosi.
1. In primul rand, trebuie sa alegi locul in care sa iti plantezi crinii. Daca sapi afara, alege un loc in care sa fie atat soare, cat si umbra. Sapa gauri destul de adanci in care sa pui bulbii crinilor, in functie de dimensiunile lor.
2. Uda solul imediat ce ai plantat bulbii. Asigura-te ca radacinile cresc cat mai repede cu putinta, asa ca asigura-te ca o cantitate suficienta de apa ajung la bulbi.
3. Fii atenta, pentru ca aceste plante frumoase pot fi fragile atunci cand incep sa scoata capul din pamant. Poate ca vrei sa marchezi locul in care ai pus fiecare bulb pentru a nu uita ca este acolo si a-i urmari dezvoltarea.
4. Dupa ce au crescut, crinii pot fi lasati acolo unde au fost plantati sau pot fi transplantati intrun ghiveci pentru a fi adusi in casa. Pentru a-i transplanta trebuie sa sapi cu atentie in jurul plantei pentru a nu atinge radacinile. Trage intreaga planta afara si pune-o in ghiveci. Aseaza pamantul bine si uda solul imediat. Ai grija sa pozitionezi crinul la lumina, pentru ca el iubeste lumina.
5. Ingrijirea unui crin este una simpla. Acesta are nevoie de lumina directa a soarelui. Totusi, nu trebuie sa stea intr-un loc in care este cald. Zonele uemde sunt de asemeena ideale pentru un crin sanatos.
6. Ofera-i ingrasamant crinului din cand in cand, pentru ca frunzele lui sa nu devina maro si sa cada prematur.
7. Crinii au nevoie de multa apa, asa ca trebuie sa fie udati din abundenta. Nu lasa pamantul sa se usuce intre udari. Tocmai de aceea trebuie sa ii uzi in mod frecvent.
Acesta este modul in care poti sa ai grija de crini pentru a avea flori frumoase in gradina cat mai multe luni.

Citeste si:  Cum scapam de dependenta de ciocolata?

Crinii pot fi otravitori, asa ca ai grija sa ii tii departe de animale si copii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.