Ingrijirea trandafirului japonez

Trandafirul japonez este o planta de apartament extrem de frumoasa care pe timpul verii infloreste extrem de frumos. Trandafirul japonez se gaseste in diferite forme si culori.
Pentru a avea un trandafir frumos se recomanda amplasarea la lumina indirecta, iar in perioada de vara la lumina intensa pentru ca ea este cea care declanseaza inflorirea.
Udarea plantei este de asemenea importanta. In perioada primavara-toamna se recomanda udarea zilnica a trandafirului, asfel incat pamantul lui sa fie intotdeauna umed. Iarna se va uda mai rar, si mai putin.
Iarna se recomanda de asemeena sa nu se tina ghiveciul cu trandafir intr-o camera cu o temperatura mai mica de 10 grade Celsius.
Trandafirul japonez poate sa fie de asemenea taiat pentru a avea o coroana frumoasa, de copacel. Aceasta taiere este de preferat sa se faca primavara.
Odata la patru ani se recomanda schimbarea ghiveciului.
Inmultirea acestei plante se face prin butasi lemnificati ce se introduc intr-un pahar cu apa pana se formeaza radacini. Dupa ce se formeaza radacini, se planteaza in pamant.
Se fertilizeaza de asemenea trandafirul o data la doua luni.
De-a lungul timpului, trandafirul japonez poate dezvolta aparitia unor insecte daunatoare lui. Acestea pot fi usor combatute folosindu-se un insecticid, precum Mospilan.
Trandafirii japonezi pot fi gasiti batuti sau nebatuti, in culori precum roz, rosu, galben, portocaliu si alb. Trandafirii japonezi sunt extrem de frumosi si sunt singurii din specia hibiscus care pot fi crescuti cu usurinta in apartament, adaptandu-se foarte bine conditiilor dintr-o casa.
Iata deci, care sunt modalitatile prin care poti sa ingrijesti si sa cultivi un trandafir japonez. In acest fel poti sa ai grija de trandafirul tau si te poti bucura pe tot parcursul verii de niste flori minunate. Trandafirul japonez poate face multe flori incepand cu luna mai si pana in octombrie, ceea ce este un lucru minunat. Ai mare grija cu insectele care iti pot afecta sanatatea trandafirului tau.

Citeste si:  Alege covorul potrivit

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.