fbpx

Ingrijrea orhideelor, pentru infloriri spectaculoase

Cum ingrijim orhideea

Bolile si daunatorii orhideelor

Din cauza mediului foarte umed in care traiesc, orhideele sunt predispuse la  putregaiuri.

Putregaiuri de origine micotica– cauzate de fungi ca Botrytis spp., Pythium spp. sau Phytophtora spp. Radacinile putrezesc si apar pete negre pe spatele frunzelor;

Putregaiuri cauzate de bacterii– precum Erwinia spp. sau Pseudomonas spp., care pot fi prevenite foarte usor printr-o udare corespunzatoare, un mediu aerisit si un substrat drenat.

Cei mai comuni daunatori ai orhideelor sunt paduchele lanos, afidele si acarienii, in special paianjenul rosu comun.

Cum putem inmulti orhideele?

Dupa ce florile orhideelor cad, se formeaza pui pe tija florala. Pentru a grabi aparitia puilor, tija florala trebuie taiata deasupra primului sau celui de al doilea ochi.

Puii se pot separa de tija in momentul in care sunt bine dezvoltati, cu radacini de peste 8-10 centimetri. Noile ordihee se planteaza in substat special pentru aceste plante.

Citeste si:  Bucataria suedeza, afumat, uscat si sarat

Cum putem ajuta ca orhideele sa infloreasca?

Dupa ce florile se usuca si cad, tija florala incepe si ea sa se usuce. Pentru a provoca o noua inflorire, tija uscata trebuie taiata de la cel de-al doilea nod de jos. Rezultatul va fi o noua inflorire, spectaculoasa.

In cazul in care tija se usuca complet dupa caderea florilor, aceasta trebuie eliminata cu totul.

Citeste si:  Feng Shui in bucatarie

Cunosteti si alte secrete pentru a avea orhidee frumoase? Va asteptam, sa ne impartasiti si noua din experienta voastra.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.