Lumina naturala schimba decorul

Unul dintre cei mai buni prieteni ai design-ului ( sau cei mai mari dusmani) este lumina naturala care patrunde prin ferestrele casei. Poate sa faca culorile pe care le-ai ales pentru decorarea casei tale, de vis sau un cosmar in functie de directia in care este camera orientata. Iata cateva sfaturi in legatura cu lumina naturala care iti va afecta decorul casei tale.
1. Lumina din partea de Nord este de obicei mai rece si soarele patrunde direct in camera doar la mijlocul verii. Foloseste culorile calde precum rosul, galbenul si portocaliul in decorarea casei pentru a compensa pentru raceala luminii. Albastrul si verdele va face camera sa para chiar mai rece.
2. Lumina din partea de Sud este calda si stralucitoare. Poti sa folosesti culori mai inchise in camera cu expunere spre sud. Verdele si albastrul in aceasta camera pot crea un sentiment de vara pe tot parcursul anului.
3. Lumina din partea de Est ii da camerei dimineti insorite, dar dupa-amiezi inorate. Dupa- amiaza nu ofera lumina directa, prin urmare este indicat sa folosesti un mix de culori calde pentru a echilibra lumina zilei.
4. Lumina de vest asigura o culoare minunata dupa-amiezilor si serilor. Foloseste culorile neutre in aceasta camera. Folosirea acestor culori vor da viata camerei si dupa-amiaza.
Sa fii constienta de modul in care lumina naturala afecteaza decorul casei tale te va ajuta sa iei deciziile cele mai bune in legatura cu culorile pe care sa le folosesti. Dar ai grija! Nu exista absolut nici o culoare in care verdele avocado sa arate bine.
Prin urmare, daca vrei ca locuinta ta sa aibe un aspect placut, nu ezita in a tine cont de aceste sfaturi care iti pot transforma casa. Este important sa tii cont de culori, sa folosesti si sa amesteci diferite scheme de culori, sa profiti de lumina naturala, sa te joci cu lumina artificiala si sa pozitionezi mobila cat mai bine cu putinta pentru a avea spatiu suficient de mult, dar si pentru a fii in concordanta cu principalele elemente ale feng-shui-ului.

Citeste si:  Bonsaiul - hobby si arta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.