Mic, dar sic

Chiar daca apartamentul tau nu are dimensiuni de vis, nu este cazul sa disperi. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa incepi sa iti organizezi si planul de bataie la o scala mult redusa… Tine cont de cateva sfaturi ale specialistilor in domeniu, care te vor ajuta sa transformi incaperile mici in spatii placute de locuit. Cel putin aparent, daca metri patrati in plus nu pot fi „adaugati”…
Inainte de a demara proiectul de „remodelare” a apartamentului tau, renunta la toate obiectele care nu iti sunt utile in locuinta. Stim cu totii ca acestea au darul minunat de a se aduna in adevarate depozite de-a lungul anilor, „inghitind” spatiul disponibil…
Da startul curateniei generale! Acest lucru te va ajuta sa readuci incaperea pe care o doresti transformata la lucrurile de baza pentru care a fost, de fapt, proiectata. Spre exemplu, daca intr-una dintre camere ai o piesa de mobilier care simti ca nu are ce cauta aici (in special daca este o amintire de familie sau o antichitate), mut-o intr-o alta camera sau depoziteaz-o undeva.
O data ce ai „scapat” de toate obiectele si elementele care nu iti sunt necesare in spatiul si asa restrans, este momentul sa te lasi „prada” imaginatiei si creativitatii… Pune-ti la punct o agenda sau un catalog care sa contina idei pentru noul „look” al locuintei tale.
Poti gasi nenumarate idei si te poti inspira din reviste de profil, cataloage, notite din emisiuni de televiziune axate pe designul interior, filme etc. Nu subestima potentialul acestor idei! Se pot dovedi a fi salvatoare in situatia in care nu stii de unde sa pornesti…
Cand va trebui sa iei decizii in ceea ce priveste lucrurile care iti plac si cele care nu te incanta prea mult, vei gasi un ghid creativ si vei „simti” directia spre care sa te indrepti chiar in filele acestei agende.
Aceste cataloage reprezinta solutia perfecta pentru persoanele sau cuplurile care doresc sa combine stilurile proprii sau mai multe stiluri de design interior si sa creeze un mediu si o atmosfera armonioase.
Rearanjeaza si regandeste pozitionarea elementelor pe care deja le ai in camerele tale. Daca te-ai apucat de lucru in living-room, renunta la ideea traditionala de spatiu „de sezut” si organizeaza mai multe spatii generoase, cu diferite destinatii practice, la fel de incitante.
In ceea ce priveste dormitorul, asaza-ti patul pe un alt perete, pentru a modifica dinamica si fluxul energiei din incapere.
Pur si simplu, reorganizand elementele de mobilier si accesoriile pe care le ai deja, vei improspata spatiul, oferindu-i o alta perspectiva. In plus, nu putem uita de un mare avantaj pe care ti-l aduce aceasta strategie: nu vei cheltui nici un ban pentru achizitii suplimentare!

Citeste si:  Alege transparenta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.