Mutarea

Atunci cand te muti intr-o casa noua, bucuria este mare. Atat de mare, incat nu stii de unde sa incepi. Ce sa iei mai intai, ce sa lasi, cum sa le aduni pe toate, si asa mai departe. Dulapul, televizorul, hainele- groase, subtiri, elegante, pantofii, tacamurile, acvariul cu pesti, toate trebuie mutate odata cu tine.
Inainte de toate cumpara-ti cutii de diverse marimi. Cu cat sunt mai multe si mai rezistente, cu atat est emai bine. Scoate de la naftalina tot ce inseamna valize, genti, rucsaci, fa o provizie de saci de plastic si nu arunca ceaceafurile sau paturile vechi pentru ca sunt foarte bune pentru protejarea obiectelor fragile. Fa rost de o carioca si scrie, pe fiecare cutie, ce ai de gand sa pui in ea. Pentru a evita haosul, o idee foarte buna ar fi sa personalizezi cutiile cu numele camerelor: bucatarie, dormitor, baie, etc.
Daca ai obiecte de mobilier cu sertare, profita de ele pentru a aseza diverse maruntisuri. Vei scapa, astfel, de chinuitoarea deschidere a sertarelor, in timpul transportului.
Daca pui prea multe carti sau reviste intr-o cutie, risti sa te trezesti cu ele pe jos. Alege pentru aceste biecte cutii nu foarte mari (pe fundul carora vei improviza, mai intai, un strat gros din carti) pentru a le cara usor si pentru a nu risca incidente neplacute.
Inainte de a schimba domiciliul plantelor, asigura-te ca au suficienta apa. Uda-le in chiuveta si dupa aceea, aseaza-le pe farfurioarele lor. Pune-le apoi, cate doua, in pungi transparente de plastic si verifica, pana le vine timpul de mutat, nevoia lor de apa.
Daca e vorba de hainele de pe umerase, leaga-le cu o sfoara in grup de cinci, sase si baga-le intr-un sac mare, prin capul caruia vei trece carligele umeraselor. Aseaza-le pe bancheta din spate sau pe canapele, fotolii, comode.
Daca ai un acvariu cu pesti, pune pestii intr-o punga cu apa. Scoate apoi toate obiectele si aseaza-le intr-o cutie. Goleste, apoi, acvariul. Ai grija ca temperatura apei sa nu scada brusc, iar pestii sa nu fie zdruncinati prea tare.
Elibereaza-te mai intai de farfuriile, canile sau paharele ciobite. Intr-o cutie de marime mijlocie, pune cateva prosoape dupa care, impacheteaza in hartie alba sau ziare, aseaza farfurile, acoperite, la suprafata, cu alte prosoape. Nu le amesteca cu paharele sau canile. Nu vor sta bine si vor exista mai multe sanse sa se sparga.

Citeste si:  Marea in casa ta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.