Noi trenduri de construire a casei

Subiectul articolului de astazi este trendurile actuale ale construirii caselor. Am ales sa avem o privire de ansamblu, obiectiva in recunoasterea acestor trenduri. Trebuie sa ne amintim totusi faptul ca nu conteaza ceea ce se poarta, ci ceea ce proprietarul isi doreste si cat este dispus sa plateasca pentru asta.
Exista trenduri in diferite zone in functie de constructia casei, si am ales sa discutam despre urmatoarele categorii:
1. Locatia
2. Constructia
3. Conservarea energiei
4. Design-ul interior
5. Confortul si intretinerea
Sa incepem asadar cu prima categorie, si anume locatia. Nu este chiar un trend actual sau nou, dar este un trend pe termen lung. Alegerea locatiei potrivite pentru noua ta casa continua sa fie trendul numarul unu de care majoritatea oamenilor se ingrijoreaza. Locatia inseamna orientarea casei pe pamantul tau, cartierul in care va fi, proximitatea serviciilor care corespund nevoilor stilului de viata actual, regiunea sau tara in care preferi sa locuiesti. Parintii cu familii tinere vor vrea sa fie aproape de scoli si de supermarket-uri, in timp ce pensionarii vor vrea sa fie aproape de supermarket, insa si intr-un climat mai cald.
Oricare ar fi situatia ta personala, vei vrea sa ne gandesti care vor fi nevoile tale in urmatorii 10 ani, in legatura cu locatia in care vei alege sa iti construiesti noua casa.
Design-ul si trend-urile de constructie
Din ce in ce mai mult, femeile sunt recunoscute ca fiind cele care iau decizia finala cu privire la noile design-uri si constructie ale casei. In traducere, asta poate insemna mai mult spatiu de depozitare in dormitoare, un garaj supradimensionat, camera de rufe mai mare, sisteme de securtate si o calitate mai mare de constructie; in timp ce barbatii cauta lucruri precum garaje mari, sisteme cinema audio-video, spatiu pentru televizoare mari, etc.
Constructorii si inginerii devin din ce in ce mai constienti de factorii pe care proprietarii de noi case ii cauta. Cel mai important din aceste trenduri este siguranta si conservarea energiei, dar si rezistenta la furtuni, cutremure si incendii.
Conservarea energiei devine din ce in ce mai importanta in mintea multor consumatori care contempleaza design-ul si constructia unei noi case. Consumatorii sunt ingrijorati nunumai de costul materialelor, dar si de efectul pe care acestea il vor avea asupra energiei, gandindu-se la consturile incalzirii, racirii, etc.
Trendurile de design interior
Aceasta este una dintre cele mai dificile zone din noile trenduri in constructia casei. Design-ul interior al casei este combinarea gustului personal si trendurile actuale care sunt populare in industrie.
Pe masura ce inaintam in varsta, ne dorim sa vedem cat mai multa lumina. Casele moderne construite astazi incep sa tina cont de acest aspect.
O alta zona care incepe sa aiba parte de mai multa atentie din partea constructorilor, arhitectilor si noilor proprietari sunt combinarea nevoilor de confort si intretinerea casei cu usurinta.

Citeste si:  Ceasul - util sau decorativ?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.