O camera de baie in stil oriental

baie orientala

Din fericire ai o multitudine de variante pentru cabina de dus, din care o poti alege pe cea care se potriveste stilului si dorintelor tale. Daca ai o baie cu un spatiu generos in care poate trona o cada cu hidromasaj, atunci dusul ar trebui sa fie simplu, sa dea senzatia ca stai, pur si simplu, in ploaie. Aplica in aceasta zona, o amprenta orientala la nivelul peretilor. Acestia pot fi acoperiti cu piatra sau placi ceramice care imita piatra, in culori neutre si in tonuri diferite. Altfel, poti alege o cabina de dus cu hidromasaj, sauna, dotata cu aparatura audio care te poate transpune direct in mijlocul unei paduri tropicale.

Citeste si:  Transforma-ti casa intr-un spatiu in care sa te simti bine

Pentru ca acum baia reprezinta o parte rupta din natura, cada trebuie sa fie pozitionata in fata unor ferestre mari care sa permita razelor soarelui sa patrunda, sa inunde spatiul cu lumina si caldura. Cada cu hidromasaj este o adevarata binecuvantare seara, cand esti satula de agitatia de peste zi si vrei sa-ti relaxezi fiecare parte a corpului. In plus, aceasta poate avea si diverse lumini folosite in cromoterapie. Toate aceste functiuni pot fi accesate folosind o telecomanda – in fond, trebuie sa ii dai si lui senzatia de proprietate.

Citeste si:  Importanta fibrelor in alimentatie

Vrem sa dam impresia unui colt din natura. In principal, acesta este caracterizat prin „libertate de miscare” si de aceea nu trebuie sa te simti prinsa intre 4 pereti. E necesar ca acestia sa se prezinte ca suprafete simple, uniforme, in culori neutre, care nu ingradesc, nu limiteaza dorintele sau senzatiile.

Traditionala gresie „nu spune nimic” intr-un astfel de spatiu. Ea trebuie inlocuita cu piatra in placi de diverse culori si dimensiuni, dispuse intr-un joc aleator, natural. Cum in natura solul nu este uniform acoperit, pardoseala ar trebui sa fie realizata din materiale diferite. Daca in fata cazii folosim un anumit tip de piatra , spre cabina de dus se pot folosi placi de alte dimensiuni, in culori contrastante cu cele deja folosite sau neutre, care sa le evidentieze pe primele.
Dupa aceleasi principii ale stilului asiatic, pardoseala poate fi reprezentata de un parchet exotic de bambus, care primeste ca suprafata complementara, la nivelul peretilor, o placare cu ardezie, de maxim 1m inaltime. Combinatia lemn-piatra, cu specific oriental, creeaza o legatura puternica intre casa ta si mediul natural si iti revigoreaza trupul si mintea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.