Orase arhitecturale

Un oras cu un stil arhitectural distinct atrage cu siguranta atentia calatorilor. O arhitectura minunata este atat artistica, cat si stiintifica, atat frumoasa, cat si practica. Mai mult decat atat, arhitectura ne da indicii despre cultura si despre trecutul orasului respectiv, despre prezentul sau si viitorul sau.
Avansarile arhitecturale importante precum inventarea concreta a zgarie-norilor in sine nu numai in tehnologia avansata a constructiei, dar a provocat de asemenea arhitectii sa concureze cu ei insisi pentru a produce structuri mai eficiente si mai creative.
Am ales cateva orase care si-au dezvoltat reputatia pentru stiluri arhitecturale notabile si istoria acestor orase, dar este imposibil sa acorzi suficienta atentie tuturor pieselor arhitecturale. Iata cateva orase minunate si cunoscute pentru arhitectura lor:
1. Barcelona, Spania
Orice vizitator al Barcelonei nu poate rata munca spectaculoasa si influenta arhitectului Antoni Gaudi. Cu culorile sale aprinse, modele cu mozaic, si formele inspirate din natura, arhitectura lui Gaudi a fost diferita in mod dramatic de cea a contemporanilor sai.
Gaudi nu numai ca a creat opere de arta care iti taie rasuflarea, ci si a reusit sa capteze modernismul sau miscarea modernista catalana in Barcelona.
In munca lui Gaudi, asta insemna predominanta curbelor peste liniile drepte, decorarea dura si detalii, forme si asimetrie si experimentarea unor materiale noi precum fier, sticla si piatra.
La Sagrada Familia
Piesa de varf a lui Gaudi este inca sub constructie astazi, si nu va fi finalizata prea curand. Gaudi si-a modificat planul pe masura ce biserica se construia, iar viziunea finala nu este inca cunoscuta.
Park Guell
Acest parc sta deasupra orasului si contine o serii de alei curbate. In top exista banci cu mozaic colorat pentru un loc de odihna perfect si o priveliste minunata.
Casa Batllo
Gaudi a remodelat aceasta casa privata din interior catre exterior.
2. Beijing, China
Beijing-ul este casa colectiilor de cladiri atat traditionale, cat si contemporane.
Stilul traditional reflecta crezurile chinezesti sau simetria eticii. Aceste cladiri atrag atentia catre detaliile decorative.
Great Wall of China
Zidul expansiv are mai mult de 2 000 de ani vechime si se extinde pe aproximativ 9 000 de kilometri,
De-a lungul anilor, diferite dinastii au extins zidul care a protejat tara de multiple invazii. Acest zid este un simbol al bogatei istorii a Chinei.
Orasul interzis
Desi Orasul Interzis este nou pentru turisti, este un moment traditional important pentru arhitectura chineza si pentru cultura ei.
CCTV Headquarters
Pentru a completa constructia, arhitectii au avut de lucru.

Citeste si:  Euphorbia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.