Pastreaza proaspete florile din casa ta

1. Aspirina. Un comprimat in vaza mareste aciditatea apei si o dezinfecteaza. Fals. Viata buchetului, care, in medie, ramane proaspat trei zile, nu creste. Chiar daca schimbi apa in fiecare zi si adaugi de fiecare data cate o aspirina in vaza.
2. Cubul de gheata. Frigul mentine apa pura pentru ca opreste inmultirea bacteriilor. Astfel, florile raman proaspete mai multa vreme. Adevarat. Daca, in fiecare zi, cand schimbi apa din vaza, pui in aceasta cateva cuburi de gheata, buchetul va dura mai mult. Iar tulpinile care se ofilesc repede isi recapata imediat vioiciunea.
3. Vodca sau ginul. Pui un pic de zahar pentru ca dezinfecteaza apa. Si apoi adaugi zahar pentru a hrani florile. Adevarat si fals. Bauturile foarte puternic alcoolizate nu fac minuni, asa cum se crede, dar pot lungi viata plantelor. Tulpinile isi mentin fermitatea iar corolele raman inchise si compacte mai mult de patru zile. Insa buchetul nu va ramane proaspat chiar o saptamana.
4. Zaharul. E o substanta de care florile au nevoie. Nu intamplator este produsa de frunze in timpul fotosintezei. Adevarat si fals. O lingurita de zahar face bine florilor. Dar nu are acelasi efect asupra tuturor buchetelor. Trandafirii, de exemplu, din pricina caldurii, infloresc oricum in 24 de ore. Alte flori, cum ar fi lalelele, raman imbobocite zile intregi.

Citeste si:  Supa de broccoli si rata cu portocale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.